<strong> Foto:</strong> techon.nikkeibp.co.jp
Foto: techon.nikkeibp.co.jp Vis mer

Klappe-TV fra JVC

Gjør fjernkontrollen overflødig.

Publisert

Du er kanskje en av dem som skriker til TVen når du ser fotballkamp, eller som synger med under Beat for Beat. Den type kommunikasjon er temmelig enveis, men i fremtiden vil kanskje TV-apparatet reagere når du snakker til det.

Styr TVen med hånden.

På CEATEC-messa i Japan viste JVC frem en flatskjerm som reagerer på lyder og bevegelser du gjør med hendene. Teknologien er ment å erstatte fjernkontrollen slik at det blir ryddigere på stuebordet ditt.

For å få kontakt med TVen klapper du med hendene tre ganger. Da vil en egen meny sprette opp, og et kamera som er plassert øverst på TVen vil detektere hånden din og gjøre den om til en pil på skjermen. Dermed er det bare å veive fingeren rundt for å navigere i menysystemet.

Det skal også være mulig å justere volumet kun ved hjelp av klapping, men det kan slå uheldig ut hvis du begeistret slår hendene sammen når favorittlaget ditt setter ballen i mål.

JVC har foreløpig ingen planer om å sette TVen i produksjon, men alt kan selvfølgelig skje.

Kilde: gizmodo

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer