Foto: Per Ervland
Foto: Per ErvlandVis mer

Kjapp og billig mobilsurf på mob.dingz.no

Send gratis SMS med «dingz» til 1901, og få tilsendt bokmerke til mob.dingz.no.

Enhver dingz-leser med respekt for seg selv har mobil med stor fargeskjerm. Men hva skal du med fet skjerm uten innhold?

LES OGSÅ:

Med vår nye mobilside får du altså surfet kjapt på dingz, uansett om du har GPRS eller tilhører heldiggrisene med 3G eller wlan-funksjon.

Og ja, vi har gjort det både billig og enkelt for deg.

Enkelt.

Du kan selvsagt skrive inn adressen til dingz rett på mobilen, mob.dingz.no. Men enda enklere er det å sende «dingz» til 1901 som en vanlig tekstmelding.

Til svar får du nemlig en SMS med en lenke, og når du klikker på lenken vil telefonen åpne nettleseren og nettstedet.

SMS-en er selvsagt gratis.

Billigere enn du tror.

Mobilt internett er omgitt av myter om at det er dyrt å bruke, og jada, det stemmer nok hvis du forsøker å åpne ordinære internettsider fra mobilen. Forklaringen er at innholdet på de store norske nettavisenes forsider består av mange megabyte, slik at det kjapt koster deg 40/50 kroner å laste ned en enkelt side.

Slik er det ikke med mob.dingz.no.

Grunnen er selvsagt at vår mobilside er krympet, slik at datastrømmen du laster ned blir langt mindre enn vanlig.

Hovedsiden til mobilversjonen, mob.dingz.no, er på rundt 50 kilobyte, og vil koste cirka 98 øre å se. De vanlige artiklene er enda lettere, 20-25 kilobyte, og vil koste rundt 40-50 øre å åpne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I praksis vil det altså være billigere å lese en artikkel på mob.dingz.no enn å ta en to minutters telefonsamtale, som typisk koster 59 øre i startavgift og 69 øre per minutt.

Både NetCom og Telenor har dessuten systemer der du ikke kan belastes for mer enn et maksimumsbeløp pr. måned. Hos Telenor inntrer taket på ti kroner dagen automatisk. Hos NetCom må du tegne et eget abonnement for å nyte godt av deres maksimumstak som er på 20 kroner. Prisen for internettsurfing hos de virtuelle operatørene som benytter NetComs og Telenors nett er vanligvis den samme som hos "mødrene".

Husk også at det ikke koster noe at internettkoblingen står åpen. Det er bare når du laster ned at taksameteret løper (dette gjelder GPRS, EDGE og UMTS. Med tradisjonell GSM gjelder minuttaksering også ved dataoverføring).

Har du ikke tilgangspunkt?

Vanligvis er internettilkoblingen lagt inn på forhånd av operatøren. Om den ikke er det, kan du laste ned et såkalt "oppsett" fra enten NetCom eller Telenor.