iSlide er ingen iPod

iSlide er ingen iPod

Den kan derimot være den iGår på iTrynet.

Publisert

La oss være ærlig et lite øyeblikk: Skateboardets dager er talte. Alle ungdomsfenomen som har eksistert i tretti år må dø, ikke minst når sportens fremste talsmann fortsatt er en mann ved fornavn Tony og etternavn Hawk, og har en alder på 39 år. Ungdom, har dere ingen selvrespekt?

Det er her iSlide kommer inn i bildet, sannsynligvis snublende, men den kommer likevel inn i bildet til slutt.

Brett er fett.

Foreløpig er dette bare en prototype, og, ja, vi innser at den lille "i"-en i navnet er 2004. Kan den bli bra likevel?

Det er industridesigner Ofir Tal som står bak iSlide, som i prinsippet er et kurvet, motorisert brett med plass til to bein, og med ett stort hjul på midten.

Et gyroskop skal hjelpe føreren å holde orden på balansen, mens en brenselcelle av hydrogen tilfører iSlide nok effekt til at den kan rase avgårde i supersoniske hastigheter på opptil 15 km/t.

Lene seg.

De som allerede er kjent med fenomenet Segway, som gir fart når føreren lener seg framover og bremser når en lener seg bakover, vil nikke anerkjennende når de får vite at iSlide kontrolleres på samme måte.

En liten lykt er festet foran på den grønne prototypen, slik at en skal kunne bevege seg i bylandskap og andre steder der en risikerer å bli overkjørt av bilister som er større enn seg. Et håndtak gjør det dessuten enkelt å ta med seg brettet på alt fra t-baner til tog og buss.

Før designer Tal får mer penger mellom hendene, forblir iSlide uten et ferdigstilt, datastyrt gyroskop. Hvor vidt vi noen gang får se dette på en gate i nærheten er et like åpent spørsmål som spørsmålet om Gro Harlem Brundtland noensinne gikk i dongeribukser.

Kilde: Gizmag

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer