iMac står for ideMac

Det er sommer. Det betyr frislepp av modelleringskåte designere, som blant annet resulterer i en så pen iMac at den er dømt til å eksistere i fantasien.

iMacen er sannsynligvis Apples mest kritikerroste designmaskin, helt fra den første tutti-frutti-varianten som så retro ut allerede fire år før den kom ut, til den statueske iMac G4 som fortsatt ser ut som et møbel, til dagens flatpakka G5.

LES OGSÅ:

Men det finnes alltid noen som tror de er bedre enn andre. Noen som må knuffe deg av vippeapparatet, hive kattepissand i trynet på deg i sandkassen, og stjele sykkelen din dagen etter at du fikk den. Uansett, nok om en eller annen stakkars triste barndom.

Våte drømmer.

Designer Adam Benton tror ikke bare at han er bedre enn alle andre, han er bedre. Denne modellen av en futuristisk iMac ble rasket sammen til en artikkel i tidsskriftet MacFormat i løpet av rundt femten timer, og det må være den vakreste Macen noe tegnebord har sett noen gang.

Den 30 tommer store skjermen er så tynn at selv Kate Moss ville fått problemer med å gjemme seg for Pete Doherty etter enda en krangel om hvem som skulle vaske stuebordet for hvitt pulver. Idéen er at skjermen dessuten blir fullstendig gjennomsiktig når maskinen ikke er i bruk, slik du kan se på modellen til venstre under bildespesialen. En skal også kunne stille den inn til å ha forskjellige grader av transparens.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvor er tastene?

Også tastaturet er helt gjennomsiktig, noe som kan by på problemer den dagen du bare levere selvangivelsen - uten at noen egentlig vet hvor tastaturet har blitt av.

Hele maskinen er som seg hør og bør i 2006 (eller 2060) trådløs.

Det må være fint å være designer. En kan sitte å drodle og drømme i Cinema 4D hele dagen lang, som en arbeidsledig tegneserieskaper med uvaska t-skjorte, femtendagersskjegg og hele regnbuens fargespekter på hendene, armene og nakken.

Ingen tenker på de stakkars ingeniørene som får smake pisken, fordi de ikke klarer virkeliggjøre Steve Jobs' visjoner om en perfekt verden.

Ai. For et slit.