Hydrofoil er galskap på vannet

Konseptbåt med et vanvittig design.

Dette heftige båtkonseptet fra designeren Guillermo Sureda Burgos minner sterkt om WAM-V, som vi har skrevet om tidligere. Også her er passasjerdelen hevet høyt over havoverflaten slik at du slipper å bli kastet rundt av bølgene.

LES OGSÅ:

De rike har det veldig godt.

Konseptet går under navnet Hydrofoil (vannvingebåt), et velkjent navn på båter som har "vinger" ned i vannet - ett forut og ett akter. Hvis Hydrofoil noen gang blir realisert kommer den til å bli svindyr, men nå er det jo også millionærer Burgos har tenkt seg som kunder.

Han ser for seg at båten kan fungere som et alternativ til private jetfly, og det er dermed nærliggende å tro at fartøyet raser avgårde i et forrykende tempo på vannet.

I tillegg til deg selv får du plass til tre venner i båten.

Sjekk ut bilder av båten til venstre!

Privat ubåt.

Guillermo Sureda Burgos har også laget konsepttegninger av flere private ubåter. I motsetning til ubåten fra U-Boat Worx har du her muligheten til å ta med deg en eller to bekjente på befaring under vann.

Hver cockpit er en trykkabin som gjør det mulig å dykke et godt stykke under overflaten. Nøyaktig hvor langt opplyses ikke, men vi kan anta mellom 30 og 50 meter. Spesielt fort beveger den seg derimot ikke. Her snegler du deg fremover en fart på mellom 4 og 6 knop, så du bør ikke ha det for travelt.

Sjekk ut bilder av ubåten til venstre!

Ubåten er ment å være et tilbehør til luksusyachter og blir dermed et leketøy for de styrtrike. Du kan vedde høyrebeinet ditt på at den kommer til å koste skjorta.

Pass vekta.

Hver passasjer kan ha en vekt på maksimalt 113 kilo, så her har du en god grunn til å komme deg på trimsykkelen hvis du veier over.

Men siden ubåten er et konsept bør du heller ta en titt på modellen til U-Boat Worx. Her må du holde deg under 100 kilo, og i tillegg må hoste opp minst 440 0000 kroner.

Kilder: sureda, wikipedia