Humvee slår tilbake

Denne vil du helst ikke møte på motorveien.

Hummer-eierne har gått fra å være et syn som ble møtt med å steike! av skuelystne tilskuere, til å bli møtt med kom deg av veien din miljøforestende biltyrann!.

LES OGSÅ:

Kan det bidra til å forklare denne usedvanlig skremmende og laserutstyrte Humveen, Hummerens militære storebror? Nei, ikke helt, men det kunne blitt en god historie.

Hevn!

Humveen du ser over er naturligvis ment som assistanse for amerikanske soldaters ørkesløse vandring i ett eller annet land i Midt-Østen.

The Avenger ("hevneren") er det skremmende navnet på Boeings luftforsvarssystem, og som vanligvis utstyres med tunge maskingevær og/eller såkalte Stinger-raketter.

Stå i ro.

For et par uker siden monterte Boeing The Avenger på toppen av en det militære terrengkjøretøyet Humvee, og på toppen av det hele - bokstavelig talt - installerte de en én kilowatts halvleder-laserkanon.

Laseren skyter en usynlig stråle som har en diameter på noen få centimeter, men som likevel er tjue ganger varmere en en elektrisk kokeplate. Det er nok til at fienden blir mer enn litt svidd.

Foreløpig gjør den spektakulære Humveen det dårlig mot bevegelige mål, men så er den strengt tatt laget for å ta ut veibomber. De står som kjent helt i ro, i det minste til det smeller.

Kilde: Gizmodo