Honda lanserer gåmaskin

Et lite skritt for julehandelen, et stort skritt for de eldre …

Honda lanserer gåmaskin
Publisert

Desember nærmer seg med stormskritt. Og når vi først er inne på skritt – har du allerede begynt å grue deg til alle de skrittene du skal tilbakelegge nå før jul?

Ja, vi snakker selvsagt om julehandel og tråling av butikker, og med det også føtter som verker på grunn av det plutselige maratonløpet. Kanskje kan en gåmaskin gjøre det hele litt enklere?

Japansk påfunn.

Japanerne er kjent for å lage produkter som bringer verden framover, og i disse dager er det altså mennesket som skal bringes framover helt av seg selv.

Inspirert av en tråsykkel, har de laget det som enklest sett kan kalles for en gåassistent.

Maskinen er utstyrt med et sykkelsete som du skal sitte på mens du fraktes rundt, og med føttene i pedalene skal resten gå av seg selv.

Den langbeinte løsningen drives ved hjelp av en innebygget datamaskin, en motor og et girsystem, i tillegg til sensorer som vil respondere på dine bevegelser.

For eldre.

Selv kunne vi trengt en slik gåassistent nå før jul, men japanerne har naturligvis en litt annen målgruppe foran seg.

Ettersom en voldsom eldrebølge er på tur å kaste seg over Japan, håper de at denne maskinen skal kunne hjelpe mange som sliter med å komme seg fram på egenhånd.

Spesielt det å gå i trapper er for mange en stor utfordring, men med denne skal de altså forsøke å gå de eldre varmt i møte.

Kilde: engadget.com og ap.google.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer