Hest og kjerre blir hestekrefter

FleetHorse er sjokkerende ... dum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miljøkampen er nå nesten like kraftig som bensinslukerne den forsøker å utrydde, men det siste bidraget kan kanskje ikke regne med å skyte fart med første.

LES OGSÅ:

FleetHorse er sannsynligvis den første bilen i verden med én hestekraft.

Ramme alvor?

Hvorvidt dette er en grønn spøk, eller et alvorlig forsøk på å slutte sirkelen som har gått fra hest og kjerre via bil, tilbake igjen til hest og kjerre, vites ikke. Idéen er at FleetHorse-bilen kun skal drives ved hjelp av en helt konkret hestekraft: En hest som står bak i lasterommet.

Den har beina sine på en tredemølle, og når føreren av "bilen" trykker på gasspedalen, begynner mølla å gå. Ettersom en hest fra naturens side er programmert til å bevege seg når underlaget beveger seg, vil FleetHorse sakte, men sikkert bevege seg framover. Gassen er koblet til to 12-volts motorer, som setter fart på båndet når pedalen trykkes ned.

Batteri.

Mennene og damene bak prosjektet forteller på hjemmesidene sine at et batteri lagrer overskuddet av energi som hesten og tredemølla produserer, slik at du slipper å få panikk hvis du ruller inn i en rundkjøring i samme øyeblikk som hesten ikke orker mer.

En manuell, 20-girs girkasse regulerer hastigheten på tredemølla, og ved konservering av overskuddsenergi oppnår kjøretøyet det som kalles "akseptabel hastighet" ved at hesten løper så sakte som 20 km/t. Den oppsparte energien (som lagres i batteri) gjør også at hesten kan ta seg en pause i ny og ne. Ingen liker en hestepiner, spesielt ikke nå som alle landets hester kan kommunisere med prinsessa vår.

Urk.

Luftkondisjonering er installert i lasterommet for å beskytte hesten mot overoppheting, og sannsynligvis også for å beskytte bilføreren mot grusomme avgasser fra hesten de dagene den har fått i seg mat den absolutt ikke skulle fått i seg. Et trau rett foran det svære dyret gjør at det kan innta mat underveis.

Likevel, hva skjer med hesten når du bråstopper? Blir det en reprise av hestehodescenen i Gudfaren, eller vil sterk skumgummi dempe kollisjonen med skilleveggen?

Ikke forvent å se FleetHorse i noen som helst butikk med det første.

Kilde: Gizmodo