Her er verdens billigste bil

Tata Motors nyeste bil vil koste mindre enn en norsk moped.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Indiske Tata Motors jobber nå med bilen som anslås å få en salgspris på 100.000 rupier.

LES OGSÅ:

Det tilsvarer 14.000 norske kroner.

Ja, du leste riktig - dette er ingen skrivefeil.

Prisrevolusjon.

Bak Tata Motors står Ratan Tata, som ifølge InventorSpot ofte omtales som Indias svar på Henry Ford, og for å klare denne latterlig lave prisen sier han selv at bilen må bygges i India, der både råvarer og ikke minst prisen på arbeidskraft er lav.

Den fungerende prototypen har fire dører og hjul, og som du ser av bildet til venstre skal den også ha soltak. Vi tipper du derimot kan glemme: ABS og ESP, men med denne prisen skal det godt gjøres å klage på det.

Tikkende miljøbombe?

Med tanke på den latterlig lave prisen vil det vel ikke komme som noen overraskelse om salget av bilen vil eksplodere.

Det har naturlig nok fått miljøorganisasjoner i India til å skrike ut, vel vitende om at enda flere biler i den allerede sterkt voksende indiske trafikken både vil gi enda lengre køer og mer forurensing.

Ratan Tata har foreløpig avfeid kritikken, og mener at hans nye billigbil uansett vil forurense mindre enn de kjøretøyene som allerede befinner seg på indiske landeveier.

Store.

Hvem som har mest rett i dette miljøspørsmålet vet vi selvfølgelig ikke. Det vi derimot er sikre på er at denne bilen garantert vil friste indere og andre med dårlig råd.

Så får vi se da, om Tata Motors klarer å produsere bilen så billig som de selv skryter av. Det dummeste man kan gjøre er imidlertid å avfeie dem som useriøse - de har neppe blitt Indias største motorprodusent helt uten grunn.

P.S.: Etter at den norske staten har tatt sitt blir garantert prisen høyere. Tenk litt på det før du ringer din gode indiske venn i Delhi.

Kilde: InventorSpot.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!