Her er Apples iPad

Ryktene stemte.

Bilde fra Engadget - gjengitt med tillatelse Foto: Bilde fra Engadget - gjengitt med tillatelse
Bilde fra Engadget - gjengitt med tillatelse Foto: Bilde fra Engadget - gjengitt med tillatelse Vis mer
Publisert

Våre kollegaer i DinSide følger kveldens Apple pressekonferanse live, men allerede nå er det bekreftet at alle lekkasjene før denne dagen stemte: Det blir en tablet-Mac, og navnet vil bli iPad.

Dette vet vi så langt:

Tableten er strengt tatt akkurat som en iPhone, bare større. En iPhone på anaboler altså, bare at du ikke kan ringe med den.

Størrelse:
iPad er 1,25cm tykk, veier 670 gram, og har et 9,7 tommers stort IPS-display. På innsiden skal det være en 1GHz prosessor (lagd av Apple) og minste versjon vil ha 16GB, mens den største skal ha 64GB lagringsplass. Øvrig snacks er WiFi 802.11n, Bluetooth 2.1 + EDR, kompass og aksellerometer, høyttaler, mikrofon, 10 timers batterilevetid og over én måned standby.

Spesielt den gode batteritiden er her verdt å merke seg.

I tillegg til at den store skjermen skal være svært praktisk å bruke til film/video og spill, er den selvsagt utstyrt med det meste av det du finner på iPhonen.

iTunes, e-post leser, kalender og ikke minst en egen iPhoto-app er blant det som har kommet ut hittil. Den siste vil også synkronisere dine bilder lagret på Macen, slik at alle bildene blir geotagget på verdenskartet etter hvor de ble tatt. Praktisk for deg som er mye ute og reiser.

Et nytt App-eventyr?

iPhone og iPod-touch brukere har lenge fråtset i gratis- og betalbare applikasjoner fra Appstore.

Disse skal også kunne brukes direkte på iPad.

Bøker skal forresten kunne kjøpes på den nye nettbokbutikken: iBook store, til mellom 10 og 15 dollar per stykk.

Her tipper vi utvalget kommer til å eksplodere, og spesielt de vanlige lesebrettene for bøker, og ikke minst aviser, bør her kjenne seg truet.


For mer detaljert informasjon om iTabens funksjoner, finesser og ikke minst pris:
Les her på dinside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer