Foto: newlaunches
Foto: newlaunchesVis mer

Heliko(ko)pter

Verdens minste enmanns-helikopter er klar for skyene.

Hva som fikk denne mannen til å sette seg i et smålugubert, hjemmesnekra helikopter er ikke godt å si. Kanskje hadde han fått nok av livet på bakken og ville fly sin vei, eller kanskje han bare fikk en enormt behov for å utfordre skjebnen.

LES OGSÅ:

Mini.

GEN H-4 skal etter sigende være verdens minste enmanns-helikopter. Fartøyet så ikke overraskende dagens lys i Japan (det er bare å innse at folka der er spik spenna gærne).

Helikopteret kommer både med sete og landingsutstyr, så alt du trenger å gjøre er å hekte deg fast og gjøre deg klar til tur. Men du bør kanskje sørge for å ha forsikringen i orden, eller i det minste ha på deg godt polstrede klær og en fallskjerm.

Seriøse greier.

I tillegg til nerver av stål, bør du ikke ha høydeskrekk hvis du har planer om å flakse til værs med GEN H-4. Helikopteret er nemlig i stand til å frakte deg hele 1000 meter opp i lufta, og kan oppnå en toppfart på 90 km/t.

Hvis du kikker på videoen under artikkelen kan du se en frivillig(?) testperson prøvekjøre helikopteret.

Rotorbladene har en lengde på bare fire meter, så du skal ikke ha de største problemene med å finne parkeringsplass...

Artikkelen fortsetter under annonsen

I følge oppfinnerne skal det være like lett å fly GEN H-4 som å sykle. Videre hevder de at to timer med øving er alt som skal til før du kan erobre luften. Det vil nå vise seg. Vi tipper to minutter er alt som skal til før du deiser i bakken.

Kilde: NewLaunches