HDTV er her!

Eller kanskje ikke, for dette var altså årets aprilsnarr fra dingz.no...

For oss TV-slaver har ventetiden vært ulidelig lang, men nå har nedtellingen til lanseringen av det digitale bakkenettet begynt for alvor.

LES OGSÅ:

Det er en dårlig skjult hemmelighet at NRKs prøvesendinger i MPEG-2-format har vært mulig å ta imot for de som har bodd i nærheten av Tryvannstårnet. Det er imidlertid svært få, om noen, som har visst at også MPEG-4-sendingene allerede er i full gang, og nå begynner også hardwaren å komme på plass.

Det kan bli deg.

Mandag 13. august får nemlig 200 heldige beta-testere utdelt hver sin HDTV-tuner proppfulle av finesser. Og det blir tilbakemeldingene til beta-testerne som avgjør hvor mange finesser som blir å finne i de endelige versjonene som nå har fått lanseringdato 15. august 2008.

For det er nemlig ingen tvil om at NRK her virkelig har slått på stortromma.

(Klikk på de små bildene til venstre her for STORE bilder av NRKs nye og avanserte HDTV-tuner sammenlignet med den modellen Canal Digital allerede har lansert.)

Proppet med finesser!

Prototypen som beta-testerne får har en innebygget harddisk på 1000 gigabyte. HD-opptak i 1080i tar som kjent stor plass.

Den har også både HDMI inn og ut, og har du DVI-inngang på TVen din kan du også glede deg over at tuneren har DVI-utgang og optisk digitalutgang, samt den obligatroiske komponent-tilkoblingen.

Det er imidlertid ikke nok med det, tuneren er også full av både firewire- og USB-innganger, samt nettverksinngang. (trykk på de små bildene til venstre for STORE bilder av hvordan NRKs HDTV-tuner ser ut sammenlignet med alternativet fra Canal Digital)

Vil være best.

- For oss var det ikke noe mål å være først, sier teknologidirektør Fredrik Eik fra NRK. I stedet for å irritere oss over at enkelte konkurrenter (se test av Canal Digitals HD-tuner � red. anm.) allerede er på markedet, bestemte vi oss tidlig for lære av de feilene de har gjort. Vår tuner er derfor langt mer stabil, har innebygget harddisk, kortlesere og ikke minst alt det vi ser for oss at den moderne TV-titter vil trenge av ekstra innganger.

- Foreløpig er vi rimelig sikre på at ingen av våre konkurrenter vil være i nærheten, men samtidig skal det ikke legges skjul på at vi blir nødt til å ta høyde for at det kan være for tidlig for enkelte funksjoner. Det er også derfor vi nå søker etter 200 betatestere som vil bli fulgt opp kontinuerlig i 10 måneder, avslutter Fredrik Eik til dingz.no.

Vil du være betatester?

I så fall må du oppfylle følgende betingelser: Du må bo i det sentrale østlandsområdet, ha en HD-klar TV på minimum 37-tommer, og ikke minst binde deg til å avgi én månedlig rapport til NRK i løpet av testperioden. Ingen heksekunst med andre ord, så her bør du kjenne din besøkelsestid.

Send en e-post til f.eik@nrk.no for å melde din interesse som beta-tester. Eller kanskje ikke, for dette var altså årets aprilsnarr fra oss i dingz.no...