Google phone home

Google phone home

Søkemotormennene letter på Google-telefon-sløret. Så mye, faktisk, at du nå selv kan prøve den. På et vis.

Publisert

For å stagge de mest maniske dingsebomsene først: Bildet over er ikke et bilde av Googles mye omtalte Google-telefon.

Det er bare en identitetsløs mobil som søkemotorgiganten har satt sammen for å demonstrere hva som kan bli mulig når Google, sammen med et titall andre selskaper, setter hodene sine så tett sammen at de ville blitt arrestert i noen amerikanske stater hvis myndighetene så dem.

Paranoid?

Navnet på prosjektet er allerede kjent som Android, et passe nerdete navn på et foretak basert på såkalt åpen kildekode, og de fleste antar at de første telefonene som kommer på markedet med en variant av operativsystemet til neste år vil skape en aldri så liten revolusjon.

Apples iPhone har fått mye (berettiget) kritikk for at den er like stengt som et Vinmonopol på julaften, men Android har til hensikt å være like åpen som han snille onkelen som slipper inn alle så lenge de bidrar til en flaske akevitt eller to.

Ikke én, men mange.

Det betyr i prinsippet at hvem som helst skal kunne utvikle programmer for telefonen, og det betyr samtidig at alle som deltar i utviklingen av prosjektet vil kunne lage sine egne versjoner av alt fra hvordan operativsystemet ser ut til hvilke applikasjoner som selges med telefonene.

Android er med andre ord ikke ett operativsystem eller én mobiltelefon, men flere.

Google har likevel vært så generøs å gjøre tilgjengelig en emulator, som betyr at du kan leke med de første Google-applikasjonene allerede.

Trykk her for å laste ned!

Hvis ikke du gidder det kan du ta en kikk på videoen under, eller bildene til venstre. Alt gir deg et første, forsiktig innblikk i hvordan Google-telefonene kommer til å se ut.

Kilde: Gizmodo

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer