Gjør vinpanelet overflødig

Nå har tunga blitt dyppet i elektronikken.

Trodde du at tunga di var helt unik som smaksorgan? Da må du tro om igjen, for nå er det kommet en håndholdt, elektronisk tunge, så nøyaktig at diverse vinpanel rundt omkring like gjerne kan svelge sin egen i vranghalsen.

LES OGSÅ:

Spansk idé.

Det er spanske Cecilia Jiminez-Jorquera som har designet den smakfulle oppfinnelsen, hun har nemlig sett seg lei på sløve tunger som ikke mestrer å skille klunk fra eksklusivitet.

Den elektroniske tunga skal være utstyrt med de samme smaksløkene som vår egen rosa. Seks sensorer sørger for nøyaktig definering av for eksempel syre og sukker. Den skal også kunne gi en helt presis aldersbestemmelse på alkohol, og derfor være en gullgruve for framtidas vinprodusenter.

Bittert.

For alle dem som hittil har levd av å drikke alkohol på jobben, vil kanskje denne nyheten kunne virke noe smakløs. Men alle vi andre glade vinfolk vil nok glede oss over at den elektriske tunga vil skille bittert fra søtt, mer eksakt enn noen av de påtroppende arbeidsøkerne noen gang klarte å gjøre.

Det er usikkert når el-tunga vil være i salg, men ifølge designeren selv skal den være både enkel og billig å masseprodusere, og flere vinprodusenter venter nå på å ta den i bruk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Illustrasjonsbilde: ubergizmo

Kilde: sciencedaily.com