Gekkomat gjør deg til spiderman

Lar deg klatre opp og ned vegger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tegneseriene klatres det opp og ned vegger ved hjelp av sugekopper, som om det skulle være den enkleste sak i verden. Det er dessverre ikke slik det fungerer i virkeligheten, men ved hjelp av Gekkomat kan du snart oppfylle drømmen om å være en levende edderkopp.

LES OGSÅ:

Prinsippet er egentlig enkelt: Gekkomat består av luftputer som suger seg fast til overflaten ved hjelp av vakuum.

Holder en halvtime.

Du er utstyrt med slike luftputer på bein og armer. I tillegg må du ha med deg en beholder med komprimert luft. Denne beholderen gjør det mulig å klatre i omtrent en halvtime før du går tom for luft og ramler ned. Det er derfor viktig å passe på at veggen du skal klatre ikke er altfor høy, eventuelt bør du ha med deg en fallskjerm.

En datamaskin følger med på trykket i hver pute og sørger for at minst tre av dem hele tiden er under press. Via en skjerm på luftputene får du vite hvordan det står til med vakumnivået, i tillegg til annen relevant informasjon. Dersom maskinen begynner å pipe advarende er det grunn til bekymring.

Luftputene er i stand til å feste seg til blant annet betong, gips, tre, glass og metall. Det finnes foreløpig bare én fungerende prototype av Gekkomat, men ut fra bildene som ligger på selskapets nettside ser den ut til å fungere.

Navnet på systemet henspeiler selvfølgelig på gekkoen, som er kjent for å kunne bevege seg opp og ned vegger og tak uten problemer. De som drister seg til å teste ut Gekkomat kan smykke seg med tittelen Gekkonaut.

Kilde: ohgizmo