Fuwa Pica Chair er en kamelon

Skifter farge etter forholdene - og etter vekta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi skulle akkurat til å si at det skjer ikke så mye på stol-fronten om dagen, og så kommer vi over Fuwa Pica Chair, en stol like lysende som glødelampa var for mange herrens år siden.

LES OGSÅ:

Bokstavelig talt.

Shiny!

Løst oversatt betyr fuwa pica "myk og lysende", og det er akkurat det stolene er. De skifter gradvis farge i henhold til omgivelsene, og, ikke minst, i forhold til vekta til de som setter seg ned.

Lysstyrken styres i henhold til trykksensorer i stolene, og dess høyere trykk jo lysere farge. Hvis du blir fullstendig blendet av lyset fra én av stolene vet du at det enten er en engel som har gått inn for landing (hils Märtha), eller så er det denne mannen som har slått seg ned.

Varsler.

Ifølge oppfinnerne skal det også være mulig å brukerbestemme fargemønstrene, slik at veldig overvektige personer vil få en lysende rødfarge under baken for å indikere at de etter all sannsynlighet har for høyt blodtrykk. På samme måte vil det sikkert være mulig å få stolene til å gå i svart hvis en rørlegger gjør tvilsomme arbeidsavtaler i nærheten (du tar den til slutt).

Et rundt, tilhørende bord med en datamaskin på innsiden er dessuten trådløst koblet sammen med stolene, og sensorer i bordet er i stand til å lese fargen på objekter som settes på bordflaten. Deretter sendes fargeinformasjonen videre til stolene, som så lyser opp i rødt hvis du for eksempel la Liverpool-drakta di på bordet, eller gult hvis du ikke rakk toalettet likevel.

Det interaktive stol-bord-settet er ment å installeres i alt fra butikker til flyplasser og barer, en prosess som etter planen skal innledes i løpet av et år eller to.

Sjekk videoen under for en demonstrasjon.

Kilde: ABC Science