Framtidsbiler fra nåtida

Er du klar?

Ok, slutt å le. Han som solgte meg sparkesykkelen med tre hjul som jeg for tiden pendler fram og tilbake til jobb på, lovet for to år siden at det var dette som var framtida. Naiv som jeg var — jeg har opplevd NRKs monopoltid, da alle ville en godt og omsorgen for hverandre var rørende — kjøpe jeg argumentet. Og sparkesykkelen.

LES OGSÅ:

Konkurransementalitet.

Dette, derimot - dette er framtida, i det minste slik deltakerne i Peugeots Xbox 360-sponsa designkonkurranse ser den. Pussig nok er det ingen som har laget en bil som simpelthen består av en Xbox 360 på hjul (hvis det er én ting vi har lært av vår store guru Donald Trump, så er det at smisking er alfa-omega), men de har laget det meste annet.

Bildene til venstre viser de ti finalistene, og du vil kjenne igjen mange av designtrekkene fra andre framtidsbiler. Myke, runde linjer som aldri tar slutt, felger som ser ut som de har grodd ut fra bilen, og monstrøse kokpiter (vi kaller dem det) som truer med å ta over hele doningen.

Helt forskjellig.

Men bilen på bildet over, "N Jooy" designet av Wesley Saikawa fra Brasil, er vel kanskje en utvetydig nyvinning. Hjulene er knapt runde, bilen er liten og flat, og den burde strengt tatt befinne seg på en bilbane framfor på E6en.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klikk på bildene til venstre for å se hvordan framtida ser ut akkurat nå. I morgen kan det være en helt annen framtid som venter.

Kilde: Gizmodo