Flyfille

Er du overrasket over at det var japanere som sørget for at verdens første batteridrevne personfly kom seg i lufta? Nei, ikke vi heller.

Det er på tide å gå gjennom den bugnende samlinga med AA-batterier du har liggende i skuffer og hyller over hele huset, for noen japanere fra fra Tokyo har akkurat bevist at det knapt finnes grenser for hva som er mulig hvis en bare konsentrerer seg litt, som mora di alltid sa når du slet med tredjeklassematten.

LES OGSÅ:

For noen dager siden ble et rundt 60 kilo tungt fly med et vingespenn på hele 31 meter luftbårent for aller første gang, og i løpet av den første 59 sekunder og 391 meter lange testturen kom det seg 5.2 meter over bakken.

Energikilden var simpelthen 160 såkalte tørrcellebatterier, eller som alle med fjernkontroll i Norge kaller dem: Alkaliske batterier av typen AA.

Panasonic har sikkert sprettet champagnen allerede, ettersom det var deres Oxyride-batterier som ble brukt i flyet. Disse batteriene produserer angivelig dobbelt så mye strøm som vanlige alkaliske batterier, og vi ser for oss målløse selgere som prøver å selge deg et annet merke i framtiden når du innvender "jamen, kan de brukes til å holde et personfly i lufta?".

Piloten, Tomohiro Kamiya, observerte helt riktig at folk på bakken ser mindre ut når en befinner seg i lufta.

- Idet det (flyet) løftet seg til fem meter, så folk på bakken så så små ut. Jeg forventet ikke at flyet skulle lette på en så flott måte. Jeg innså nok en gang hvor kraftig det er, sa Kamiya ifølge Yahoo News.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kamiya veier selv beskjedne 53 kilo, slik at totalvekten på flyet ble drøye 110 kilo.

Flyet er et samarbeidsprosjekt (og markedsføringsstunt, vil vi anta) mellom Panasonic og Tokyo Institute of Technology, men vi tipper det fortsatt går noen år før du kan kvitte deg med det radiostyrte jetflyet ditt og parkere et fly som dette i hagen i stedet for.

Men, bare vent. Framtiden kommer som kjent til den som venter.

Trykk PLAY på videoen under for å se den perfekte jomfruturen til batteriflyet.Klikk her for enda flere vanvittige ting!