Fjernkontrollens død?

Styr TVen ved å gestikulere rett ut i lufta.

Fjernkontrollens død?
Publisert

Fjernkontrollen har etter hvert blitt som en definisjon på sofagrisen å regne, for ikke å snakke om de utallige kriger den har medført samboere med kryssende programønsker.

Det kan bli spennende å følge denne krigen videre hvis teknologien bak iPoint 3D brer om seg. Den styres nemlig ved å gestikulere foran skjermen.

Tegnspråk til TVen.

Teknologien er utviklet av Fraunhofer-Gesellschaft, og den skal åpne opp for en litt annerledes måte å kommunisere med en 3D-skjerm på, det melder sciencedaily.com.

I stedet for fjernkontroll, kan du stille deg rett foran skjermen og vri om på bildene, og dette kan du gjøre uten verken 3D-briller eller spesielle hansker.

Enhet i taket.

iPoint 3D bruker en enhet omtrent på størrelse med et tastatur som skal plasseres enten i taket eller på et bord foran skjermen.

Enheten er utstyrt med to kameraer som vil overvåke håndbevegelser, og disse signalene vil deretter bli sendt tilbake til skjermen.

Ingen ledninger.

- Ettersom systemet er helt trådløst, kan det være ideelt for situasjoner der kontakten mellom brukere og maskin ikke er lov, slik som for eksempel i en operasjonsstue, forteller Paul Chojecki som står bak teknologien, til sciencedaily.com.

- Men også som et hjelpemiddel til å styre andre enheter eller apparater. Du kan for eksempel se for seg at du står med hendene fulle av bakedeig, og skal skru ned kokeplata på komfyren samtidig.

- Teknologien åpner opp for at du kan gjøre dette uten å skitne til komfyren, fortsetter Chojecki. - Og en arkitekt kan vise fram bygningene sine fra alle vinkler, kun ved å gestikulere med hendene.

Lanseringsdato er fortsatt usikkert, men systemet vil bli vist fram på teknologimessa CeBIT mellom 3. til 8. mars.

Kilde: sciencedaily.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer