Foto: michelinchallengedesign
Foto: michelinchallengedesignVis mer

Et kjørende underverk

Hyanide er symbolet på alt du ikke viste at du ønsket deg.

To oppfinnsomme sjeler i Tyskland stod en vakker dag overfor et vanskelig problem: De ønsket seg både en motorsykkel og en snøscooter. Men dessverre sa garasjen nei. Den gamle Volvoen, og den rustne gressklipperen tok nemlig opp all plass.

LES OGSÅ:

Men de ga ikke opp drømmen. Guttene slo hodene sine sammen, skrapte sammen det de hadde, og kom opp med et helt nytt konsept som kombinerte begge de to kjøretøyene.

Det er kanskje akkurat dette som er historien bak Hyanide. Den imponerende sykkelen ligner ikke på noe som har blitt laget tidligere, og dukket nylig opp under en designkonkurranse, til stor begeistring blant de fremmøtte.

Tøyelig og bøyelig.

Hyanide er basert på et bøyelig gummibelte som garanterer maksimal trekkevne, og som gjør sykkelen ekstremt fleksibel til å snu og svinge. For å styre må du ta i bruk både hender og føtter, og du trenger spesielle sko som låser seg fast i pedalene.

Hvis du for eksempel vil svinge til venstre må du dytte høyre styrespak fremover, mens du sparker fra på den høyre pedalen. Ikke så ulikt en motorsykkel med andre ord.

Det kraftige beltet gjør Hyanide i stand til å kjøre på selv de mest ekstreme underlag. Uansett om du havner i søle, sand eller snø vil du med andre ord rekke det du skal i tide.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen sinke.

To personer får plass på scooteren, som kan oppnå en toppfart på 137 kilometer i timen. Du kan altså ikke konkurrere med bilen til naboen, men du kan peke og le når han sitter fast i et gjørmehull og du raser forbi ham.

Hyanide er foreløpig en ikke-fungerende-prototype, men det vanvittige kjøretøyet fikk såpass mye oppmerksomhet under desingkonkurransen at det er lov å håpe på at ideen blir en realitet i fremtiden. Vi krysser fingrene!

Trykk på PLAY under for å se hvordan scooteren er satt sammen!
Kilde: PopSci