Er Pod Cars fremtiden?

Førerløst kjøretøy klar for Heathrow.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du synes kanskje Heathrow er stor og forvirrende nå, men større skal den bli. Neste år åpner en splitter ny terminal (Terminal 5) på det som er Londons største flyplass.

LES OGSÅ:

Og i den anledning settes det i drift en såkalt Personal Rapid Transport (PRT), for mer effektivt å frakte besøkende fra ett sted til ett annet. Bilparken vil bestå av 18 førerløse kjøretøy som styres av en integrert datamaskin og et sensorsystem.

Slipper å vente.

Det vil være plass til fire personer i doningen, og estimert ventetid på en slik bil er forventet å ligge på maks 12 sekunder per passasjer. Siden bilen kjører på et lukket område slipper du ventetid som følge av kø, eller folk som går i veien. For at du raskest mulig skal komme frem, vil den heller ikke stoppe og ta på passasjerer på veien.

På innsiden av bilen velger du ønsket destinasjon og bilen vil trille av gårde i ca. 32 km/t. I første omgang vil strekningen ikke være lengre enn 3,5 kilometer, men hvis alt går etter planen vil systemet integreres i større deler av flyplassen.

Terminal 5 skal etter planen åpnes med brask og bram 30. mars neste år, og da skal de nye bilene være klar til dyst.

Les mer om den nye terminalen.

Kilde: guardian