En stor dash med dashbord

Det blir gøy å kjøre bil i framtida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Køkjøring er drepen, men japanske Nissan forsøker i det minste å få oss til å nyte sneglekjøringa i fire kilometer i timen.

LES OGSÅ:

Dashbordet de har satt inn i konsept-bilen Round Box er virkelig noe helt spesielt.

Konsept.

Bilen er naturligvis en prototype, som vil bli vist fram under Tokyo Motor Show 2007 mot slutten av måneden.

Round Box ser spesiell ut allerede ved første øyekast, og den distinkte, kompakte formen kunne glidd så umerkelig inn i det såkalte konebilsegmentet at en skulle tro framtida allerede var her.

Cabriolet-estetikken blir nok mer og mer etterspurt også i Norge nå som den globale oppvarmingen er permanent og irreversibel, men du virkelig skal sikle på er det unike dashbordet.

Interaktivt.

Det består i prinsippet av en eneste stor skjermflate, som kan fylles med alle tenkelige (og utenkelige) symboler. Drivstoffmåler og kjørecomputer er de minst interessante tingene, selv om måten de tegnes opp på skjermen er så futuristisk at Star Trek ser ut som steinalderen.

Bilens interaktive menysystem har derimot en svært iøyefallende karttjeneste, som viser hvor du befinner deg på en roterende, jordklodeaktig kule. Hvis en skal dømme etter videoen under vil kartet gjøre deg småkvalm med sine runde, uforutsigbare bevegelser, men litt oppkast i bilen har vel aldri skadet noen.

Glass.

Enda kvalmere vil du bli hvis du ser på glasspanelene som er plassert nær bakken på hver sin side av bilen, og som gir deg utsikt mot motorveien sett fra et jeg-er-festet-til-understellet-perspektiv. Dette skal gi passasjerne et unikt perspektiv

Det skal også være mulig å spille av multimedieinnhold, i tillegg til at fører og passasjerer kan utveksle "kjøreinformasjon" og "digitale notater" under turen. Betyr det at det endelig blir mulig for barna å sende beskjeder ala jeg må tisse!" til den forelderen som sitter bak rattet?

Trykk på PLAY under for et deilig teknorush!

Kilde: Gizmodo

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!