En skikkelig smart HDMI-kabel

På tide synes vi.

En skikkelig smart HDMI-kabel
Publisert

CES 2010: HDMI-kabelen omtales ofte som den digitale scart-kabelen siden den overfører både lyd- og bilde-signaler fra f.eks. Blu-ray spilleren til flatTVen din. Siden dette er en digital kabel kan den også overføre signaler av langt høyere kvalitet enn den gamle scart-kabelen. I praksis vil det si at alle de høyoppløste video- og lydformatene går i en og samme kabel.

Slankehysteriets konsekvenser

Vil du ha best mulig kvalitet ut av din nye flat-TV er det altså en HDMI-kabel du skal bruke, men i en verden hvor TV-ene blir slankere og slankere, vil også mange henge TV-en sin så tett opp mot veggen som mulig.

For deg som er opptatt av design er dette en fordel, men den dagen du skal koble til en ekstra enhet (som f.eks. Playstation 3) på en TV som stikker 2 cm ut av veggen vil du få problemer. De fleste flatTV-ene på markedet har nemlig de fleste HDMI-inngangene sine rett på baksiden av TV-panelet, og når TV-en henger på veggen er det rett og slett ikke fysisk plass til en standard HDMI-kabel.

Er du heldig klarer du deg ved å lage en liten bøy på kabelen, men dette er ingen heldig løsning ettersom selve kabelen faktisk kan knekke.

Nå slipper du snart unna dette hinderet.

Bøybar HDMI-kabel

I disse dager lanserer nemlig Amerikanske Sanus System en HDMI-serie hvor den ene enden har et bøybart hode, slik at den kan vinkles akkurat slik du vil ( se bildespesialen for eksempler).

Kablene som kommer i flere ulike lengder vil bli vist fram for første gang på årets CES-messe i Las Vegas nå i januar måned, og i tillegg til å kunne vris slik at de går rett inn i TV-en din, så takler de selvsagt alle de formatene du forventer.

Pris og lanseringsdato er ennå ikke oppgitt, men ikke fortvil hvis du trenger kabelen allerede i dag.

Oppdatert 5/1-10, 14:25 Big Ben Interactive har også slike kabler, som blant annet selges hos Coop Obs, Coop Elektro, Smart Club, og Gamezone.no. Veiledende utsalgspris er 199 kroner.

Et billig alternativ

En HDMI-vinkel fra blant annet Clas Ohlson vil også gjøre samme nytten, selv om løsningen ikke er like elegant.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer