Eco One er til å spise opp

Dette er bokstavelig talt miljø i bevegelse. Altså en egen miljøbevegelse.

Vis en bensinslukende rånebil til en miljøverner, og jeg skal vise deg et rødt, hissig ansikt, de første store, sorte bokstavene på en demonstrasjonsplakat, og et leserbrev til Aftenposten om at nå må det snart bli slutt på. Og så videre.

LES OGSÅ:

Matvrak.

Heldigvis har store deler av verden pluselig havnet i miljøvernmodus, slik at flere kan dra lasset. Én av disse er britiske Ben Wood, prosjektsjef for Eco One - bilen som er laget av mat!

Det er forsåvidt ikke bare en bil, det er en racerbil, utviklet av en rekke smarte studenter ved Universitetet i Warwick.

Chassiset består blant annet av hamp (jada, fiber fra samme planten som brukes til å utvikle marijuana, og som blant annet Woody Harrelson er en lidenskapelig talsmann for), dekkene er laget av poteter og bremseskivene er laget av, eh, skallet fra cashewnøtter.

Jeg kjenner jeg er sulten.

Rask i avtrekkeren.

Den noe spesielle løpsbilen går naturligvis(!) på en blanding av biologisk drivstoff og smøreolje, og kan imponerende nok nå hastigheter på 200 kilometer i timen - ifølge Ben Wood også hele 240 km/t hvis veien er lang og rett og nok, og vindforholdene er optimale.

Vi tør ikke tenke på hastigheten den kan oppnå hvis den for eksempel sendes utenfor Holmenkollen.

What goes around.

Ben Wood studerer for tiden til doktorgraden innen ingeniørvirksomhet, og har stor tro på bilen.

- Nesten alt på bilen kan lages av biologisk nedbrytbart eller resirkulerbart materiale. Alle plastikkomponentene kan lages av planter, og selv om chassiset må delvis må lages av stål for å være sterkt nok, så er stål veldig enkelt å resirkulere, sier Wood til universitetets nettside, og legger til at målet er å lage en høyhastighetsbil som i prinsippet kan dyrkes fram fra et frø.

Eco One vil bli vist fram offentlig for første gang under Sexy Green Car Show mellom 30. mars og 15. april, ved siden av tilsvarende prosjekter fra bilindustriens aller største merkenavn.

La oss krysse fingrene for at hele prosjektet ikke faller i fisk. Eller at Ben Wood tråkker i salaten slik at bilen faller fra hverandre. Etcetera.

Kilde: Spluch