Eclipse vil knuse hjertet ditt

Denne mobilen er nemlig ikke så lett å få tak i.

Hvor lang tid vil det ta før en ny Sune Nordgren inntar Nasjonalgalleriet i Oslo, som får den forsteina pensjonist-kultureliten til å gå fullstendig fra sans og, eh, samling?

LES OGSÅ:

Se der har vi Picasso, ja. Munch. Dali. Krohg. Og sannelig - en Eclipse skyve-mobiltelefon. Og så Monet, da. Og så videre.

For hvis ikke du er med på at dette er en særdeles pen mobil, er det på tide å snu brillene og pusse kontaktlinsene. Eller var det omvendt?

Ikke han Rune Larsen.

Eclipse er designet av Rune Larsen, som også står bak en annen spektakulær konsept-telefon, Easy as Pi (se bilder til venstre).

Meningen med Eclipse er å gå rundt ti år tilbake i tid, da mobiltelefonene stort sett bare kunne brukes til å ringe og til å sende tekstmeldinger. Dette var naturligvis samme år som Mel Gibsons "Braveheart" vant Oscar for beste film og Thorbjørn Jagland ble statsminister, noe som enkelt motbeviser påstanden om at verden ikke går framover.

Eclipse har uansett ikke kamera med mange megapiksler, ikke GPS, ikke nettleser, ikke mp3-spiller, og ikke mulighet for videoavspilling. Det er en mobil for asketer.

Skyvemobil.

Den er cirka 5.5 centimeter høy i lukket tilstand, men vokser til rundt 9 centimeter i erigert åpen modus.

Artikkelen fortsetter under annonsen

LCD-skjermen er gjennomsiktig slik LCD-skjermer gjerne var for lenge siden, noe som sparer strøm og således øker batterilevetida - men som også kan bety at smarte folk på bussen med evnen til å lese speilvendt tekst kan tyde handlelista du er i ferd med å sende til kona akkurat nå. Makan.

En knapp på hver sin side av mobilen sender skjermen ut av det lommelerke-aktige hylsteret, mens selve telefonen sender dingz-redaksjonen inn i en spiral av ustoppelig teknobegjær.

Helt til vi kommer på at vi ikke kan leve uten nettleser.

Kilde: Gizmodo