DREAD har baller av metall

Hvis dette våpenet er virkelig, er det virkelig fare på ferde.

La oss gjenta det enda en gang: Våpen er farlig. Det vet vi av erfaring. Vi har fortsatt vonde, traumatiske minner fra barndommen, da vi tapte en dorull-erteskyter-krig så ettertrykkelig at låra så ut som en sil etter at kampene i skogen hadde roet seg ned.

LES OGSÅ:

Med det friskt i minne tar vi en kikk på DREAD, som naturligvis skrives med store bokstaver fordi våpenet er svært farlig og ekstremt dødelig.

Hoi, hvor det går!

For vil du virkelig være mottakeren idet DREAD spyr ut 120 000(!) skudd i minuttet med .308 og .50-kalibers metalballer, som holder en hastighet på rundt 2400 meter i sekundet?

Svarer du ja på det spørsmålet ber vi deg ta opp emnet neste gang du ligger i horisontalen hos din samtalepartner på Frogner Mentale Helskeklinikk.

Til sammenlikning med dataene over, har ammunisjonen til en M-16-rifle en hastighet på rundt 975 meter per sekund, mens den leverer usle 900 runder per minutt.

Elektrisk.

DREAD skal dessuten være fri for rekyl, fordi den sender ut prosjektilene ved hjelp av elektrisk kraft, og ikke krutt slik konvensjonelle våpen gjør.

Dette gjør at monstervåpenet kan brukes på mer utradisjonelle og sårbare steder som satelitter, og ettersom det ikke lyser opp fra munningen idet våpenet avfyres er det dessuten vanskelig for svenskene fienden å se hvor skuddene kommer fra.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beskjeden størrelse.

Våpenet er ikke spesielt stort, og med en lengde på rundt én meter og en høyde på bare snaue åtte centimeter er DREAD ment å skulle monteres på tripoder. Vekta ligger på usle 12.7 kilo, noe som blant skyldes at det Star Trek-aktige apparatet bare består av 30 forskjellige deler.

Høres alt dette for utrolig ut til å være sant? Ja, det gjør jo det, og det blir ikke bedre av at videoen under ikke viser faktisk bilder av DREAD, bare dataanimerte sekvenser.

På den annen side: Hadde du fortalt noen om atombomba i 1890 ville de garantert sett rart på deg. Militæret har en egen evne til å virkeliggjøre det usannsynlige, så vi setter noen kroner på at DREAD helt sikkert blir virkelig en dag.Kilde: Gizmodo