Foto: Per Ervland
Foto: Per ErvlandVis mer

Dingsen alle har råd til

Fugoo Block er på vei, men trenger du det?

CES 2009: - Det er mange som prøver å lansere komponenter som skal gi deg ekstra datakraft der du trenger det i hjemmet ditt, og det er i utgangspunktet en god idè, sier Grieg W. Coppe fra Fugoo. - Problemet er imidlertid at de er låst til enkeltprodukter og egenutviklede løsninger, noe som både er dyrt å lage og dyrt å videreutvikle.

LES OGSÅ:

Bruk den overalt

Tankegangen til Fugoo er derfor helt annerledes:

- Vi har fokusert på å lage helt enkle bokser som riktignok er laget for spesifikke formål (for eksempel VOIP-telefoni, PC-mus med blodtrykksmåler, bildevisning, og styring av kjøkkenmaskiner); men som enkelt også kan brukes til andre oppgaver ettersom utviklingen går videre.

(Se bildespesialen for eksempler av Fugoo Blocken i aksjon)

Alle enhetene har nettverkstilkopling som gjør at de enkelte Fugoo-enhetene kan snakke sammen og laste ned nye applikasjoner og tjenester. I bunnen ligger det forøvrig et Windows-OS som enkelt kan modifiseres til utføre nye oppgaver og funksjoner.

- OEM-produsenter som lager leker, møbler og husholdnigsprodukter får dermed en svært enkel og billig måte å gi produktet sitt hjerne på, i tillegg til at softwareutviklere fritt kan lage egne applikasjoner som passer, fortsetter Coppe.

Har du tro på Fugoo? (Avsluttet)
Kanskje, hvis prisen er lav nok(36%) 127
Nei - dette blir et blaff(35%) 126
Ja - dette var spennende(29%) 103
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Enkelt og billig

- Målet har vært å gjøre det så enkelt som mulig, sier Coppe, og skryter spesielt av hvor oversiktlig selve navigasjonen og styringen av enheten skal være (se bildespesial for eksempler). Og selvfølgelig er pris en viktig faktor for at dette skal slå an, veiledende pris ut til kundene vil derfor være 99 dollar når Fugoo lanseres i løpet av juni 2009.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trykk her for flere nyheter fra CES-messa!

Mer informasjon får du på Fugoos nettsider