Denne kan vise 18.000 TV-kanaler!

Og nei, dette er ikke en 1. april spøk.

På fredag kom nyheten om at det svenske Industrifondet investerer 9 millioner svenske kroner i den svenske digitalboksen til Lyngbox. Mye penger, selvsagt, men holder Lyngbox det de lover kan dette vise seg å være en gullkantet investering.

LES OGSÅ:

Pen å se på.

For det er ikke bare utseendet som imponerer. Lyngboxen skal leveres med en harddisk på 160 GB, og i tillegg til vanlige TV-sendinger tar den også imot HDTV-sendinger i 720p og 1080i-format.

I tillegg gjør den noe svært få av konkurrentenes HDTV-tunere klarer: Den takler nemlig både mpeg2 og mpeg4-koding, og det er altså den sistnevnte standarden som har blitt valgt her i Norge.

Du får store bilder av mottakeren til venstre for teksten her!

18.000 TV-kanaler!

I prinsippet er Lyngbox strengt tatt bare en satellitmottaker som via lyngsat.com henter ned satellitt og kanalinformasjon. For å få fullt utbytte av Lyngboxen må du nemlig også ha en motordrevet parabolantenne slik at det blir enkelt å veksle mellom de ulike satelittene.

Siden Lyngboksen er koblet til nettet, kan du også fjernstyre den fra en hvilken som helst PC som er tilknyttet webben, sånn at dine favorittprogrammer ligger klar på harddisken når du kommer hjem.

Selvskryt.

- Lyngbox tilbyr en unik brukervennlighet for de som vil ha full oversikt over alle de gratis satellitt-TV-kanalene som finnes i verden – alle 18.000 faktisk, skryter Lennart Gustafson fra Industrifonden til Ny Teknik.

Det er altså gratis-kanalene Lyngbox har hovedfokus på, men de lover også ledige kortplasser for betal-TV. Hvorvidt disse vil passe her i Norge har vi ennå ikke fått svar på, men får vi svar vil artikkelen selvsagt oppdateres.

Når det er sagt: Mange av oss vil nok foretrekke en omgang lobotomi kjøpt på tilbud av en tvilsom lege i Iran framfor å måtte zappe oss gjennom tyrkiske lokalnyheter, egyptiske gameshow og direktesendinger fra tyske øl-festivaler.

Svenskene skal kunne kjøpe boksen i løpet av høsten 2007, og prisen forventes å ligge på cirka 6.000 kroner. Heldiggriser, sier nå vi, som inntil videre må nøye oss med HDTV-signalene fra Canal Digitals heller usexy tuner.

Klikk her for å se hvilke LCD og plasma-TVer vi anbefaler!

Kilde: Ny teknik