CounterBomber er en livredder

Kan denne stoppe selvmordsbomberne?

Nå skal vi være alvorlig et lite øyeblikk. Det foregår ting ute i den store verden som ikke er spesielt bra. Selvmordsbombere lurer seg inn på markedsplasser og blåser seg selv og hundrevis av uskyldige i lufta.

LES OGSÅ:

Problemet med slikt avskum er at de er nesten umulig å oppdage.

Smartere enn Poirot.

The CounterBomber er en avansert (hva trodde du?) radar som forhåpentligvis blir tilgjengelig for de som måtte ha behov for det i løpet av året. Den avslører selvmordsbombere med samme presisjon som en erfaren mor avslører tyveri fra kakeboksen.

En lav-energisk radarstråle rettes mot den mistenkte, og avansert programvare som tar hensyn til vedkommendes høyde og gange gjør det dessuten mulig å følge han eller hun selv etter at vedkommende har forsvunnet bak for eksempel en lykt eller en folkemengde.

Enda smartere.

Neste generasjons radar skal også være i stand til å analysere leddbevegelsene(!) til mistenkelige personer for å se om det er noe uvanlig med gangen. Tunge gjenstander vil for eksempel føre til en helt spesiell gå-stil, noe som CounterBomber v2.0 angivelig skal kunne få med seg.

Men ikke nok med det, som det ofte heter i konfirmasjonstaler. Radaren skal før eller seinere kunne "se" om den mistenkte akkurat har lagt fra seg noe på bakken. Hvor vidt den kan skille mellom en slant til en tigger og 100 kilos megabombe gjenstår å se, men utgangspunktet virker absolutt lovende.

Kilde: Sci Fi Blog