Core Control går til kjernen

Selv noe så banalt som å kjøle seg ned er en vitenskap.

Det er en grunn til at det å tisse i buksa når en er kald har blitt stående som et symbol på kjappe løsninger som ikke fungerer i lengden - nettopp fordi det er en kjapp løsning som ikke fungerer i lengden. Den går ikke til kjernen av problemet.

LES OGSÅ:

Den samme problemstillingen oppstår nå som sommeren er rett rundt hjørnet: Hvordan kjøle seg ned på en effektiv måte, og ikke bare ved hjelp av vannkrig hvor du er like varm igjen fem minutter etter at den brutale dynkinga er over?

Hardcore!

AVAcore har gjort sine undersøker rundt fenomenet, og kommet opp med en teknologi de pussig nok har valgt å kalle Core Control Rapid Temperature eXchange (RTX). En blir jo varm bare av å si det.

Den har de lagt inn i den noe spesielle hansken du ser over, og den utnytter maksimalt det faktum at menneskets "radiator-soner" (steder hvor varmen slipper ut av kroppen) ligger i håndflaten, fotsålene og rundt hårløse områder.

Går til kilden.

Hansken trekker varme direkte ut av kroppens indre, uten å forsøke å kjøle den ned ved å tilføre huden og kroppens fettlag kulde utenifra. Ved å øke blodgjennomstrømningen i håndflaten ved hjelp av en liten dose vakuum, før flaten kjøles ned med kulde, er kroppen i stand til å senke kroppstemperaturen mellom to og fem ganger raskere enn ved overflatebehandling.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge testpersonene som hansken er prøvd ut på, som inkluderer alt fra brannmenn til idrettsutøvere, gir den ikke nødvendigvis noen følelse av å bli kjølt ned, men gir deg derimot en slags ny begynnelse - en føler seg piggere og mindre sliten.

Økt fettforbrenning.

Systemet har vært gjennom en testperiode på to år, og ingen av testene avslører bieffekter - tvertimot. AVAcore har nemlig funnet at apparatet gir både økt utholdenhet og fettforbrenning hos spesielt idrettsutøvere, i tillegg til at de henter seg raskere inn igjen etter store kraftanstrengelser.

Enn så lenge er dette på prototypestadiet, men vi ser for oss flere morsomme utepilskvelder på glohete dager med en slik en på hånda.

Kilde: Gizmag