Chipping er morsommere enn tipping

Tony Bongiovi er en smarting, til tross for at han er i slekt med Jon Bon Jovi.

Ok, greit, jeg innrømmer det.

LES OGSÅ:

Jeg har tatt meg selv i å nynne til "Living On A Prayer" mer enn én gang. Men jeg har tenkt å ta konsekvensene og kommer sannsynligvis til å ende opp på et kaldt, fiendtlig sted sammen med isbjørner, eskimoer og pingviner - som jeg helt tydelig kan høre plystre den samme sangen.

Drittsekker.

Kraftig lydforbedring.

Hold deg fast: Nevøen til sjefs-Bon Jovi Jon Bon Jovi, Tony Bongiovi, har trosset stammen og falt et godt stykke bort fra sin betraktelig mer berømte slektning. Han er til daglig lydtekniker, og har nå funnet opp en liten chip som er veldig, veldig smart - og som utrolig nok forbedrer lyden i møkkahøyttalere radikalt.

Det hele begynte som et prosjekt som involverte en kjøleskap-stor enhet stappfull av analoge komponenter, men som nå er kokt ned til chipsene vi alle elsker: en mikrochip.

Bilfokus.

Prototypen er stappet inn i et JVC-bilstereoanlegg, og er i prinsippet en svært sofistikert equalizer.

Chipen kan "stemmes" i henhold til 120 forskjellige justeringspunkter for bilen den befinner seg i, og fungerer sannsynligvis litt på samme måte som romkorringeringssystemene som etter hvert følger med de fleste hjemmekino-forsterkere.

En forklaring?

Disse forsøker å "lese" rommets akustiske egenskaper, og justerer lyden deretter. Ettersom Bongiovi sier systemet også kan brukes på hjemmekinoanlegg antar vi at det fungerer litt etter de samme prinsippene, og at grunnen til at det gir ny lyd til billige Biltema-høyttalere (for eksempel) er nettopp at det tar hensyn til miljøet (altså bilen) de befinner seg i.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Enn så lenge finnes det derimot ingen planer om å fokusere på stuegrismarkedet, og det vil bli bilstereo-entusiastene og deres endeløse fokus på damer i bikini og burning på asfaltsletter som først kommer til å nyte godt av nyvinningen.

Kilde: Gizmodo