Bordskikk

Hvis dette er framtidens healthy living, så kan det være vi står over.

Du skal være veldig glad for at det finnes liv der ute. Ikke der ute i det store svarte intet noen kaller verdensrommet, men i hagen.

LES OGSÅ:

Hadde det ikke vært for småkrypene i hagen hadde Fidos dårlige mage blitt et kjempeproblem, hvis du forstår hva vi mener.

Organisk kunst.

Haugen med matrester på kjøkkenet er allerede et problem, men med kunstneren Amy Youngs makeløse kompost-bord kan du bli kvitt restene omtrent i samme øyeblikk som du er ferdig med maten.

Den lange trakta midt på bordet er der hvor nedbrytningsprosessen begynner. Et levende økosystem bestående av ormer, bakterier og andre småkryp begynner umiddelbart å fortære avfallet du stapper ned i den hvite sjakta på toppen av bordet.

I dette prosjektet blir komposten brukt som gjødsel for plantene som er plassert under selve kompost-trakta, der det ferdige produktet presses ut som ... vel, nok om det.

Dette hadde ikke vært kunst hvis det stoppet der. Da hadde det bare vært en fiks idé.

Dokumentar.

Kunsten oppstår i samme øyeblikk som et lite infrarødt videokamera fanger opp aktiviteten til krypene i kompost-posen, og kringkaster dette videre til en ni-tommers LCD-skjerm som er bygget inn i bordet.

Nå kan du med andre ord observere hvordan restematen forsvinner foran dine egne øyne, som et slags speilbilde av hva som akkurat nå skjer inni i din egen kropp. Hvis ikke det får deg til å miste matlysten er du en hardhaus.

Kommersiell suksess?

Likevel, hvis kompost-bordet masseproduseres kan det bli en stor suksess blant barn og unge over hele den vestlige verden.

- Mamma, mamma - se! Fido spiser opp Se og Hør!

Og i neste øyeblikk var hele tallerkenen med lever, potet og brun saus på mirakuløst vis spist opp.

Du kan lese mer om dette unike prosjektet her.

Kilde: Engadget