B&O fornekter seg ikke

Nedgangstidene skremmer ikke Bang & Olufsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Salget av luksusartikler er ikke lenger hva det var, og det er ikke uten grunn at B&O norske kontor ble lagt ned tidligere i år. Likevel fortsetter altså våre danske venner å lage produkter for de med ekstremt store lommebøker, og det har vi selvfølgelig sans for.

LES OGSÅ:

Men hva får du egentlig?

BeoVision 4-103"

Jo, for det første får du naturlig nok en 103-stommer stor plasma-TV, med full HD-oppløsning. Det alene kan imidlertid ikke forsvare prisen på rundt 100.000 Euro, og som vanlig har B&Os designavdeling hatt sine lange fingrer med i spillet.

(NB: Pris i Norge er ikke klar, men omregnet til norske kroner vil den ligge i underkant av 900.000 - før eventuelle avgifter)

Lyst på en TV til vanlig pris? Her er alle våre TV-tester

Det første du legger merke til når du ser TV-en er foten den står på. TV-en synker nemlig ned i hvileposisjon når den ikke er i bruk, for så å stige til ønsket høyde når du slår den på. Det skal også være mulig å snu og vinkle TV-en via fjernkontrollen, slik at du får den rettet mot din eksakte titteposisjon i sofaen.

Made in Japan

Som vanlig har imidlertid ikke B&O utviklet plasmapanelet selv. Tidligere B&O-modeller har ofte brukt Hitachi-paneler, men på denne 103-tommeren skal det være et plasmapanel fra Panasonic som er brukt. Synes du prisen på B&Os vidunder blir for høy kan du altså slippe langt billigere unna ved å velge en 103-tommer fra Panasonic i stedet (forrige 103-tommer fra Panasonic lå på rundt 570.000 kroner...)

Som vanlig har imidlertid B&Os ingeniører lagt inn egne bildebehandlingsfunksjoner, og VisionClear er spesielt verdt å nevne: Det skal nemlig justere lysnivået på TV-skjermen automatisk etter hvor mye lys du har i din egen designerstue, og skal foreta en automatisk rekalibrering av bildet hver gang det har gått 120 timer.

TV-en lanseres offisielt nå 18 mars 2009.

Tyverisikker?

TV-en skal ha en egenvekt på hele 500 kilo, så her kan du være sikker på to ting: Ungene vil neppe klare å velte den, og gutta med knekk i knærne vil ikke orke å bære den med seg om de kommer på besøk...

Lyst på en vanlig flat-TV? Her finner du våre TV-tester

Kilder: B&O, recordere.dk og Pleasure.dk.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!