BDP-300: Superbillig Blu-Ray fra Sony

Priskrigen mellom Blu-ray og HD DVD hardner til, og du er vinneren.

Er det fordi salget av dedikerte Blu-ray-spillere går tregt, eller er det PS3-salget som skuffer?

LES OGSÅ:

Vi vet ikke.

Det vi vet er at Sonys nye budsjettspiller i Blu-Ray-klassen ser ut til å bli enda billigere enn opplyst tidligere i år. Den forventede utsalgsprisen er nemlig allerede satt ned fra 600 til 500 dollar, noe som tilsvarer en pris rett over 3.000 norske kroner med dagens valutakurs.

Og spilleren er forøvrig ikke langt unna, den er forventet i amerikanske butikker om en ukes tid.

Du kan spare 7.500 kroner.

Selv om spilleren helt sikkert vil bli noe dyrere når det norske forhandlernettet har karret til seg sin provisjon er dette gode nyheter for deg som synes HD-formater er for stivt priset.

For selv om vi antar at prisen på BDP-300 blir 4.000 norske kroner, så er dette fortsatt 7.500 kroner mindre enn dagens Blu-Ray-spiller fra Sony (BDP-S1ES) ligger på. Og ikke minst: Det er også 2.000 kroner mindre enn du må betale for PS3en.

Også om vi sammenligner med Samsungs Blu-Ray-spiller er det penger å spare, per dags dato ligger den nemlig med en utsalgspris på rundt 8.000 kroner.

HD DVD fortsatt billigst.

Inntil de billige Blu-ray-spillerne kommer i norske butikker er det imidlertid HD DVD-leiren som gasser seg med billige spillere.

Add-on spilleren til 360 fås til rundt 1.600 kroner, og Toshibas HD-E1 ligger nå nede i 5.000 kroner hos flere norske nettbutikker.

Men hva blir vinneren?

Så får vi se, da, om kundene bestemmer seg for ett av formatene, eller om de velger de spennende, men akk så dyre multiformatsspillerne fra LG og Samsung.

Kilde: Daily Tech.