Foto: wired
Foto: wiredVis mer

Aptera kjører 98 kilometer på literen

Fremtidsbilen vil ikke koste mer enn 123 000 kroner. Hvis den noen gang kommer i salg, da.

Det er litt over et år siden fremtidsbilen Aptera fra Accelerated Composites ble presentert for første gang, men da bare som modelltegninger. Nå har selskapet utviklet en prototyp som nylig ble viste frem på en teknologimesse i Monterey.

LES OGSÅ:

Aptera er en såkalt hybridbil. Det vil si at den benytter seg av både drivstoff og elektrisitet. Sistnevnte lar deg kjøre 241 kilometer på en opplading, ifølge produsenten.

Bruker lite drivstoff.

Bilen skal være utstyrt med en effektiv diesel-hybridmotor, som sørger for at bilen klarer å kjøre hele 98 kilometer på én liter ved en hastighet på 88 km/t.

Det opprinnelige målet var riktignok 140 kilometer, men selskapet fant etter hvert ut at det ikke lot seg gjøre. Resultatet er likevel imponerende, og med tanke på at verden ser ut til å være på sammenbruddets rand med tanke på miljøet, vil den nok bli tatt i mot med åpne armer.

Utseendet, og da spesielt fronten på Aptera, minner sterkt om et fly. Fremtidsbilen er utstyrt med tre hjul og to seter, men utover det er selskapet gjerrige på opplysninger. Kanskje ikke så rart siden bilen langt fra er ferdig utviklet enda.

Aptera skal være i stand til å gå fra 0-100 på 10 sekunder, så den gamle dama med gåstokk vil fortsatt få konkurranse ut fra parkeringsplassen om morgenen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Billig.

Accelerated Composites går med store planer om å sette bilen i produksjon med en utsalgspris på rundt 20.000 dollar. Omregnet til vår valuta blir dette rundt 123 000 kroner, men det er før den norske stat har krevd sin del av kaka.

Selskapet har ikke gått ut med noen lanseringsdato. Det kan med andre ord ta litt tid før Aptera inntar landeveien.

Trykk her for flere fete bil-saker fra dingz!

Kilde: wired