Foto: Per Ervland
Foto: Per ErvlandVis mer

amBX: Øker spillopplevelsen

Har du fulgt med på TV-testene våre kjenner du godt til Ambilight-systemet til Philips. Nå videreutvikles teknologien for å gi spillnerdene økt spenning.

For å øke film- eller spill-opplevelsen har stikkordene hittil vært lys og lydeffekter. Men nå har Philips begynt å tenke på mer enn det du ser på selve skjermen og får ut av surroundanlegget ditt.

LES OGSÅ:

Fra TV til spill.

Har du fulgt med på TV-testene våre har du garantert fått med deg at de beste flatTVene til Philips alle har en ambilight-funksjon. Allerede i fjor kom nyheten om at ambilight-teknikken også skulle brukes i PC-spill, men LED-lys som flasher i takt med spillets gang er tydeligvis ikke nok.

Trykker du på videoknappene til venstre, eller på bildene, så vil du nemlig se at du nå også vil få vind i håret når du spiller favorittspillet ditt.

Vind i håret?

Jepp, det er helt sant.

Spiller du for eksempel et action-spill og rollefiguren din løper rundt i ett forblåst landskap, ja da vil også du få vind i ansiktet der du sitter og spiller på gutterommet. Målet er altså å øke spillopplevelsen slik at vi datanerder skal få enda flere unnskyldninger for å holde oss innendørs. Som på de fleste spillkonsoller har systemet også støtte for risting i spillmusen, sånn at du får med deg rystelser i spillet - for eksempel hvis noe eksploderer ved siden av deg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det store spørsmålet er selvsagt hvor mange spillprodusenter som integrerer den nye amBX-teknologien i PC-spillene framover. I videoen til venstre er den i hvert fall på plass i PC-spillet Broken Sword «The angel of death», så her er det bare å håpe at flere spillselskaper henger seg på.

Trykk på videoknappene til venstre for å se hvordan Philips ser for seg at PC-spillerne skal sitte neste år - og si hva du mener om teknologien i stemobjektet på høyre hånd.

PS: Jo kjappere bredbåndslinje du har, jo bedre kvalitet bør du velge på klippet ditt!