Airwash er en luftig ide

Airwash er en luftig ide

Men blir den snart å få kjøpt i butikken?

Publisert

Det har allerede vært kjent en stund at negative ioner kan påvirke alt fra depresjoner til energinivået i kroppen i positiv retning, men kan de også vaske klær?

Ja, det kan se slik ut.

Ionisk.

Airwash er navnet på vinneren av designkonkurransen Design Lab Award som hvitevareprodusenten Electrolux avholdt for et par år siden, altså før dingz.nos tid, men den er såpass spektakulær at den fortjener å bli nevnt minst én gang til.

Som navnet gir en klar pekepinn på, er dette en vaskemaskin som ikke bruker vann, men luft.

En kombinasjon av negative ioner, komprimert luft og luktfjernende middel blåser bokstavelig talt møkka bort fra klærne uten at de blir våte, noe som selvfølgelig har den hyggelige bi-effekten at tørketrommelen kan stues bort sammen med din gamle bilderørs-TV, de utvaska dongeribuksene fra 80-tallet, og Europe-platene (fy skam), og at vaskemiddel kan strykes fra handlelista.

Natur.

At Airwash ser ut som et fossefall er ikke tilfeldig. Fossen er en naturlig produsent av negative ioner, og fordi markedsføringsfolk er en naturlig produsent av klisjéer, ble formen på produktet helt, eh, naturlig.

Denne relativt radikale idéen har vunnet flere priser i tillegg til Electrolux' egen konkurranse, men foreløpig har ikke vaske-/blåsemaskinen materialisert seg i en form du kan kjøpe hos Elkjøp eller Euronics.

Advarsel: Denne idéen er altså ikke helt fersk, men det er verdt å nevne den likevel. Sagt på en annen måte: Den første som skriver "dette har jeg lest før" i kommentarfeltet under blir umiddelbart deportert til en tolv kvadratmeter stor hybelleilighet i Nord-Korea, hvor vedkommende må leve resten av sitt liv på en diett bestående av vann, brød, marsjmusikk og Maos lille røde.

Kilde: Sci-Fi Blog

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer