A-B-C

Tastatur for nybegynnere.

Fast finger keyboards. Dette tastaturet er for deg som ønsker å skrive raskere, men som aldri har fått helt dreisen på touch-metoden med standard QWERTY-tastatur.

LES OGSÅ:

Til forskjell fra QWERTY-tastaturene, er Fast finger keyboards et tastatur der hele alfabetet kommer i riktig rekkefølge. Perfekt for deg som ikke skjønner hvorfor bokstavene står hulter til bulter.

Let og finn.

Hvis du foretrekker LFT (Let-Finn-Trykk)-metoden, vil alfabet-tastaturet gjøre det mye enklere for deg å finne fram til de bokstavene du trenger.

Altså teknikken med å la pengefingeren sveve over tastaturet, mens du søker etter riktig tast, for så å gjenta den svevende prosedyren helt til du har fullført en setning.

Men vil dette være effektivt?


QWERTY-tastaturet
var i sin tid gjennomtenkt. Ikke for at det var den mest effektive måten å skrive på, men fordi en slik sortering av taster (der de mest brukte tastene var plassert til venstre), gjorde at skrivehodene ikke satte seg fast i hverandre når du skrev fort.

Et mer effektivt tastatur vil derfor være Dvorak-oppsettet. Her ligger de flest brukte tegnene på midten av tastaturet, i motsetning til QWERTY-tastaturet, der tastene ligger minst mulig tilgjengelig for å forhindre at du skriver for fort.

Kilde: fastfingerkeyboards.com