5 ting du må-ha til PS3

Som vanlig når gigantene lanserer en ny spillkonsoll er de omtrent ribbet for utstyr. Her er 5 ting du må ha med deg hjem fra butikken sammen med PS3en.

Å vente er noe av det verste som fins. Og enda mer irriterende er det når du må vente bare fordi en eller annen gjøk har bestemt at Norge skal settes like langt ned på Sonys prioriteringsliste som Borats Kazakhstan.

LES OGSÅ:

Er du smart nok, eller kanskje desperat nok, vil du likevel kunne gasse deg med en PS3 via ulike nettauksjoner eller skumle svartebørshaier i det store utland.

5 ting du må-ha til PS3

Men før du betaler blodprisen og selger deg til the dark side for godt bør du følge
godt med; for i samme øyeblikk som du kjøper selve maskinen er du nemlig nødt til å ha unnagjort også disse fem dingsene:

1. Ekstra kontroll.

Jepp, det er bare en kontroll som følger med, så hvis du vil nyte den gode følelsen av å knuse kompisene dine i ditt nye favorittspill er du nødt til å kjøpe minst en ekstra. Sonys originalkontroll koster cirka dollar, mens du får Logitechs versjon (avbildet her) 10 dollar billigere.

2. HDMI-kabel.

5 ting du må-ha til PS3

Skal du virkelig dra nytte av PS3en og dens Blu-ray-funksjon må du også kjøpe en HDMI-kabel. Med i pakken følger nemlig kun den
ultrakjipe composite-video-kabelen, og folkens: Ikke bare mister du 1080p-muligheten hvis du bruker denne kabelen, det er også den dårligste tilkoblingen på bildefronten du kan bruke på din nylig-kjøpte-men-ikke-akkurat-nedbetalte-flatTV.

Styr unna billigkramset med andre ord, og ha en ordentlig HDMI-kabel liggende klar.

3. Adapter til PS2-minnekort.

Den gode nyheten for deg som allerede har en PS2 er at du kan spille av disse spillene på PS3-en, og at du kan lagre de nye prestasjonene dine på disse spillene på PS3-ens harddisk.

5 ting du må-ha til PS3

Den dårlige nyheten er at du ikke får tatt med deg alle framgangene og poengene du har brukt timesvis på å oppnå på de gamle PS2-spillene dine. De er jo lagret på den gamle minnebrikken...

Løsningen er heldigvis enkel. For ca. 15 dollar får du et adapter til det gamle minnekortet ditt, som gjør at det kan stikkes rett inn i PS3-ens USB-inngang.

Et must for alle som har en spillhistorie å skryte av.

4. Og ja. For guds skyld, ikke glem et spill og en Blu-ray-film.

Noe av det tristeste som kan skje en nybliven PS3-eier er å komme hjem fra butikken lørdag ettermiddag med konsollen under armen, bare for å oppdage at det ikke følger med noe å se på eller spille på i pakken. Det er altså like greit å bestille spill og filmer fra utlandet allerede nå, tro oss. Du vil takke oss senere.

5. Bredbånd og ruter

. Dette har du selvfølgelig allerede, men som alle som har prøvd Xbox-live vet; det er ikke alle rutere som er like glad i online-spilling. Sørg derfor at din ruter er klar til oppgaven, og ikke minst: At du åpner alle portene på ruteren din, sånn at du kan spille PS3-online uten noen form for hikking og lagging.

Kilde: Cnet.