Væpna revolusjon

Lufteksplosjonsvåpenet XM25 er så avansert at det er en skam at en må drepe mennesker for å bevise det.

Jeg elsker våpen.

LES OGSÅ:

Og med våpen mener jeg plastblomster, bomullsdotter, luft, vann og kjærlighet. Hvis en skyter slike ting mot verden så smiler den visstnok tilbake. Helt til det lille krapylet med tagge-sprayboksen dekorerer bygården med kruseduller som ikke står tilbake for noe av det som hver dag produseres i formingstimene til tredjeklassinger.

Luftangrep langs bakken.

Da er det kanskje litt, unnskyld uttrykket, overkill å dra fram noe så hinsides all fornuft som XM25 Air-Burst Assault Weapon fra Advanced Weapon Systems (ATK), men det er bare for å vifte litt med galskapen.

For dette er militær presisjonsteknologi så avansert at det hadde virket usannsynlig selv i den siste Star Wars-filmen.

Next-gen.

XM 25 er et neste-generasjons 25 millimeters lufteksplosjons-våpen som påstås å øke treffsikkerheten til soldater med mellom 300 og 500 prosent. Det er mye.

Det kan eliminere mål (ord som mennesker og personer finnes som kjent ikke i militære ordbøker) som befinner seg opptil en halv kilometer unna, selv om det trives best i avstander opptil 300 meter.

Revolusjonerende.

Revolusjonen ligger i det såkalte Target Acquisition/Fire Control-systemet, eller TA/FC for de som liker fine forkortelser.

Våpensystemet foretar avanserte ballistiske, elektroniske beregninger før det fyrer av prosjektilet.

Soldaten retter siktet mot målet og aktivererer den laser-baserte avstandsmåleren. Kontrollsystemet for avfyring korrigerer siktet hvis nødvendig, før soldaten drar i avtrekkeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I løpet av svært kort tid sendes avstandsinformasjonen til prosjektilet, og idet det raser ut av våpenkammeret vil det umiddelbart begynne å måle hvor langt det har fløyet.

I samme øyeblikk som målet er nådd, vil kula eksplodere med ekstrem nøyaktighet. XM25-prosjektilene er med andre ord ikke avhengig av å treffe en solid, fysisk gjenstand for å gå av - de gjør det i henhold til informasjonen fra avstandsmåleren.

Forsiktig ammunisjon.

Det finnes fem forskjellige typer ammunisjon, inkludert et til trening og et som beskrives som ikke-dødelig. Vi antar det betyr at du kan leke cowboy og indianer i hagen sammen med barna i nabolaget uten at liv går tapt, men vi har tatt feil i våre antakelser før.

Pris er ikke ukjent, og du må gjøre en svært god imitasjon av en amerikansk oberst og en militær rekvisisjon for å få lov til kjøpe et eksemplar til høstjakta.

Kilde: Gizmag