The One-Shot Sniping System er en snik

Våpen - det er fali', det.

Det er ikke hver dag en lærer noe nytt, men at det engelske ordet sniper er avledet fra vadefuglen bekkasin, som kalles snipe på engelsk, er kanskje ikke allmenn kunnskap.

LES OGSÅ:

Det er derimot ganske logisk. Bekkasinen er den vanskeligste av alle fugler å jakte på, fordi den er veldig vanskelig å lokalisere. Og hvis du først finner den vil den sannsynligvis plukke opp bevegelsene i vannet og stikke av, og når den først er i lufta flyr den like ustødig og uberegnelig som en som har fått seg litt for mye innabords. De som i gamle dager faktisk klarte å fange den ble kalt, nettopp, snipers.

Et skudd.

Hvilket bringer oss til The One-Shot Sniping System fra Darpa, som vil bli en av de mest avanserte snikskyttersytemene på markedet den dagen det forhåpentligvis/dessverre (velg selv) er satt i produksjon.

Én av snikskytterens viktigste egenskaper er å kunne kalkulere alt fra vindforhold til avstander for å sørge for at målet - la oss kalle ham Saddam - blir truffet. Som vi vet er ikke alle soldater like skarpe, selv om de skyter med skarpt, men One-Shot skal gi så bra assistanse at selv de som knapt har lært å gå skal kunne nå Saddam.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Atmosfære.

One-Shot er altså (eller vil bli) i prinsippet et avansert, digitalt "syns- og tankehjelp" som beregner atmosfæriske forhold og avstanden til målet, og deretter kompenserer for for eksempel sterk vind ved å gi kula en tilsvarende gunstig bane for å øke sannsynligheten for at den tar målet av dage i løpet av det første skuddet.

Snikskyttervåpen i den klassen det her er snakk om har en rekkevidde på drøye 1.8 kilometer, og benytter seg av ammunisjon på .50 kaliber (det vil si at diameteren på våpenløpet er 1.27 centimeter). Det betyr at våpenet er treffer målet med like stor energi som Dirty Harrys .44-kalibers Magnum, med det vesentlige unntak at målet i dette tilfellet er nesten to kilometer unna - mens Clinter'n befinner seg to centimeter fra punken.

Hvis noen klarer oppfylle Darpas strenge spesifikasjoner vil et ferdig våpen kanskje være klar om få år (og vi takker den vennlige leseren som i beste hallo!!! er dere helt idioter?!!-stil korrigerte oss).

Klikk her for flere syke våpensaker!

Kilde: Gizmag