Tesla Anti-Theft Device er strømførende

En slags elektrisk bil, men så mye, mye mer.

En av de morsomste tingene med fysikk- og kjemitimene på ungdomsskolen var at en aldri helt visste om den snart pensjonistklare læreren kom til å blåse enten seg selv eller Lars (13) i lufta, fordi han tok feil av beholderen med nitroglyserin og sprayflaska med vann.

LES OGSÅ:

Livet har ikke vært så spennende verken før eller siden.

Helt til nå.

Sprakende.

Noen medlemmer av den meget spesielle australske entusiastsida Tesla Down Under har skrudd sammen en slags biltyverialarm som er så spektakulær at tyven(e) enten blir drept av de rundt 500 000 voltene som genererer strømfeltet rundt bilen, eller så blir de stående å måpe så lenge at politiet bare kan lede dem rett inn på glattcella.

En tesla coil, eller tesla-spole om du vil, er et eldgammelt magnetisk prinsipp som stort sett brukes til å gjenskape de samme lyseffektene som lynet genererer på himmelen. Mannen bak fenomenet heter Nikola Tesla (1856-1943), en amerikansk fysiker som blant annet også utviklet induksjonsmotoren.

Teslas hadde en drøm om å overføre elektrisk strøm trådløst, mens høyspennings-entusiaster i dag stort sett bruker spolen til vanvittige installasjoner ala det du ser over og på bildene til venstre.

Stang ut.

Gnistene er resultatet av en syv fots motorisert aluminiumsstang som er festet til en tesla-spole. Anretningen er så montert til en bil (en leiebil, når sant skal sies, ettersom bakmannen klokelig nok ikke eier en selv), før et fotoapparat med lang eksponeringstid har fanget gnistregnet i all sin prakt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kameraet har også fanget bakmannens sønn, som til tross for litt skepsis lot seg overtale til å sitte i bilen mens aluminiumsstanga roterte. Hele installasjonen er tross alt "ganske trygg", som opphavsmannen sier det.

Omtrent som en tur på E6en ved nullføre og underkjølt regn, med andre ord. Det er også ganske trygt.

Kilde: Gizmodo

Du finner flere vanvittige saker her!