Sølibat? Ikke no' problem!

Endelig noen som gjør det dårligere enn deg på sjekkemarkedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du kan godt klage hvis det ikke ble noe på deg i helga, men kanskje du finner trøst i en mikro-organisme som har gått uten sex i rundt 40 millioner år? Nei?

LES OGSÅ:

Forskere har nylig funnet ut at en spesiell type vanndyr fra Rotatoria-rekken har blomstret, til tross for at den har levd i sølibat i et titall millioner år.

Gjør det selv.

I motsetning til genspleisingen som de aller fleste organismer (det er deg) må gjennom for å reprodusere seg selv, har disse encellede mikro-organismene kommet opp med et "evolusjons-knep" som tillater at genene glir fra hverandre og utvikler seg på egenhånd.

Hvis du hører en stille susing i det fjerne nå, så er det lyden av et kollektivt lettelsens sukk fra deler av den kvinnelige befolkningen som ser for seg en reproduktiv framtid uten mannen.

Denne aseksuelle reproduksjonen har gjort at gen-duplikatene har forandret seg over tid, noe som blant annet gir de såkalte hjuldyrene et større, bredere utvalg av gener som kan bidra til at artens tilpasning, og altså overlevelsesevne.

Farvel til sex?

Den gjennomsiktige organismen skal ifølge visse forskere kunne klare seg i 40 millioner år uten "seksuelle relasjoner".

- Seksuell reproduksjon skal formodentlig være en bra ting for evolusjonen. Så når en plutselig kommer over en organisme som dette, som ikke har vært drevet med seksuell reproduksjon i løpet et titall millioner av år, begynner en å stille spørsmål med hvorfor sex er viktig, sier Alan Tunnacliffe, molekylær-biolog ved Universitetet i Cambridge.

Her kunne vi lagt inn en billig vits om at kanskje Tunnacliffe ikke får seg noe om dagen hvis han blir desillusjonert av det manglende sex-livet til en mer eller mindre usynlig organisme, men, ærlig talt, en viss standard har vi jo her.

Kilde: Yahoo! News