Snake Bite Sauce vil at du skal brenne

Tør du?

Mitt problem med sterk mat er for det første at det leder til akutt åndenød, for det andre at matsmaken har en tendens til å forsvinne fordi ganen står i lys lue, og for det tredje at en svetter som en gris som er på vei til slakteriet. Hvis hele gjengen som sitter samlet rundt bordet dynker maten sin i chili ser forsamlingen ut som den har havnet midt i skjærsilden, med helvete som neste (og siste) stoppested.

LES OGSÅ:

Høyner oddsene.

Men så finnes det dem som mener at sterkt ikke er sterkt nok, som den britiske nøttejobben og aksjemegleren(!) Mark McMullan.

Hans Snake Bite Sauce ble opprinnelig laget for venner og kjente, men det opprinnelige opplaget på 500 ble revet bort etter at den vanvittige chili-sausen hans ble annonsert på McMullans nettside, og deretter plukket opp av matkjennere verden over.

Sjelden.

Chili-sausen er laget av den sjeldne naga morich-chilien, og er dyrket fram av den matglade aksjemannen etter at han bestilte naga morich-frø fra en kjenning i Bangladesh for halvannet år siden.

Denne chili-typen er tre hundre ganger sterkere enn jalapeno-chilien, som jeg i mitt enfoldige sinn synes kan være sterk nok.

Sausen er den eneste i verden som bruker naga-belgen, og er helt naturlig, uten kunstige tilsetningsstoffer eller kjemikalier.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prøvesmaking!

En journalist fra nettavisen The Northern Echo var så heldig, eller uheldig, å få prøvesmake sausen, og fant ut at påstandene på flaska om at det er som "å drikke giften fra en kobra-slange" slettes ikke var en overdrivelse.

Etter en teskje med Snake Bite Sauce sier faktisk Owen Amos at han nok ville foretrukket slangegiften.

- Først så lurer sausen deg. Den smaker godt. Litt fruktig, og er kanskje til og med litt velduftende. Jeg kunne smake tomaten, og kjente også et hint av ingefær. Noen sekunder seinere blir smaken knust av den brennende heten. Munnen min begynte å brenne, og da mener jeg virkelig å brenne. Det var som å spise glødende kull. Jeg rev nesten ned brannslukkingsapparatet fra veggen.

Og det blir ikke bedre for Amos.

- Det var ingenting annet å gjøre enn å svelge, men det rasende infernoet døde ikke hen så lett. Selv etter at sausen var trygt fortært, freste og sydet det fortsatt i munnen. Da jeg pustet ut forventet jeg å se røyk, og du kunne ha stekt et egg på tunga mi. Ti minutter senere hev jeg fortsatt innpå med melk, og selv øynene mine var ikke trygge - da jeg gned dem en halvtime seinere begynte de også å svi.

Les flere vanvittige saker her!

Kilder: Spluch og The Northern Echo