Slik skal du IKKE behandle TVen

Alle som har eller skal kjøpe flatTV bør lese denne saken.

Etter å ha testet flatTVer kontinuerlig siden 2002 har vi sett gråimportører og budbilsjåfører levere TVer på nær sagt alle tenkelige og utenkelige måter:

LES OGSÅ:

Noen TVer kommer liggende, med panelet vendt mot bakken. Andre har kommet stående, men opp ned, mens andre igjen har blitt båret opp i tredje etasje uten beskyttelse i det hele tatt. Og bank i bordet, det vil jo som regel gå bra, selv om bildene du finner til venstre er et tydelig skrekkeksempel på hvor galt det faktisk kan gå.

<-- Trykk på de små bildene for STORE versjoner.

Men hva skal du tenke på når du skal flytte flatTVen din? Vi spurte en av våre kilder, TV-ekspert Mikael Herje fra NSE.no, og her er hans huskeliste som kan spare både deg og forsikringsselskapet for mange tusenlapper og ikke minst unødig irritasjon:

  • Alle TVene bør fraktes i originalemballasjen. (Og hvis du lurer på om all isoporen i kartongene har noen funksjon, så kan du jo se på bildene til venstre...)
  • Alle plasma-TVer sendes stående. Et plasmapanel kan kort fortalt ses på som et et stort glasspanel som er fylt med gassbobler, og er derfor per definisjon langt mer sårbar enn en LCD-TV
  • LCD-TVer opp til 32-tommer kan sendes liggende. Men panelet bør uansett ikke vende nedover.
  • LCD-TVer fra 32-tommer og oppover bør sendes stående. Det finnes alltid unntak som bekrefter regelen, men det desidert tryggeste er at TVen står, avslutter Mikael Herje.

Skal du kjøpe flatTV?

Her ser du hvilke TVer vi anbefaler

Kjøpeguide for flatTV.

Kilde & bilder: Geekologie.com