Sikker som banken

Adriana Bertinis brudekjole er foreløpig et godt stykke unna en brudeferd i Hardanger.

- Vent litt, vent litt!

LES OGSÅ:

- Jamen, jeg tror den skal ...

- Nei nei, slapp av jeg, jeg har stålkontro ... ai, hva i all, neeeeeeeeei!

Og så videre.

Fram og tilbake.

Fomling kan defineres som det øyeblikket hvor alt settes i spill. Alt står (slutt og fnis) på én ting, og en kan se for seg vektskåla som vipper frenetisk fram og tilbake mellom Katastrofe og Suksess.

Det er her den brasilianske kunstneren Adriana Bertini kommer inn i bildet.

Med sine kondomklær ønsker hun å skape større bevissthet omkring bruken av prevesjonsmidler, og ved å sy sammen en vanvittig brudekjole bestående av 80 000 kondomer blir symbolikken tydelig: Å ta på seg en kondom burde være en like natulig sak som å ta på seg et hvilket som helst klesplagg.

Eller prøver hun å si at å bruke kondom er noe en helst bare bør gjøre én gang i livet, at den bør være gjennomhullet av nåler, og at en skal huske den ene dagen det skjedde så lenge en lever?

Nå ble vi i tvil.

Flere plagg.

Bryllupskjolen ble vist fram under den 11. internasjonale AIDS-konferansen i Toronto, Canada, og er altså en del av en større kolleksjon hvor også mer dagligdagse klær er sydd sammen av kondomer.

Ingen av plaggene burde være spesielt vanskelig å ta på, men pinlighetsfaktoren ved å møte opp på julebordet i en kondomkjole overgår andre pinlige øyeblikk med så solid margin at du like gjerne kunne vært naken - for ikke å snakke om at alle dine mannlige kolleger tror du er like billig som et salg på H&M.

Doble signaler i massevis, altså. Men slik er jo kunsten.

(Lesere som satte maten i halsen etter å ha sett kjolen kan slappe av. Alle kondomene er enten defekte eller utgått på dato, og altså ikke, du vet, brukte.)

Kilde: Mocoloco