Pleo har mer personlighet enn deg

Dinosauren som blir som du behandler den.

Det største problemet med roboter er nettopp at de er roboter. Bevegelsene er like troverdige som en hårshampo-reklame, og det kommer avslørende lyder fra innsiden som enten tyder på et alvorlig mageproblem - eller så er det simpelthen motorene som forsøker å imitere en mann som løper som maser som et lokomotiv.

LES OGSÅ:

Derfor er det overraskende at det er en dinosaur-robot som kanskje vil få oss på bedre tanker, og kanskje gjøre oss litt mindre nervøse når de mekaniske beistene tar over jorda en gang i 2020.

For dinosauren Pleo er et sjarmtroll!

Fra Chung til Ugobe.

Den er i hovedsak hjertebarnet til en tidligere pantomime, den mest forhatte yrkesgruppen vi vet om ved siden av parkeringskontrollører. Caleb Chung hadde en visjon om å lage en lekerobot som oppførte seg litt mer menneskelig, og gjennom sitt eget selskap, Ugobe, vil han om få dager starte forhåndssalget av en, eh, dinosaur. Som er menneskelig.

Vi forstår.

Darwinisme i praksis.

Pleo skal kunne forstå følelser, gå, spille på lag med sine omgivelser, og, ikke minst, lære seg ting og utvikle seg over tid. Akkurat som et spebarn, med andre ord.

Hvis en for eksempel Pleo lager hylelyder, og du gir ham mat, vil den oppvakte dinosauren forstå (med eller uten hermetegn, avhengig av hvor du står i debatten om kunstig intelligens) sammenhengen - og dermed lage samme hylelyden neste gang den vil ha mat.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er du snill med dinosauren, kjæler med den og behandler den med omsorg, vil den utvikle en vennlig og imøtekommende personlighet. Er du derimot like bitchy mot Pleo som du er mot bussjåfører og vaskehjelper (skam deg), vil den bli bitter og fornærma - akkurat som bussjåføren og vaskehjelpa.

Voksen på få uker.

Idéen er altså at hvert eksemplar av Pleo i teorien skal være forskjellig fra alle andre kopiene som finnes. Den begynner med barndommen, og etter noen ukers opplæring og tilfeldig hyling mot himmelen og "sniffing" av lukta i rommet, er den voksen. Da faller stemmen med en hel oktav, og evolusjonen er i prinsippet over - Pleos personlighetsforandringer vil etter dette være minimal.

Heldigvis kan roboten resettes, så hvis Pleo har blitt litt for selvtilfreds kan du bryte ham ned som en soldat i Fremmedlegionen og bygge ham opp til å bli en mean-ass motherf***** som kan sendes til Irak.

Believe the hype?

- Vi skal lage roboter som er like levende som i "Blade Runner". Men, på en god måte, sier Chung til Wired.com.

Sannsynligheten for at Pleo kommer til å selge som hakka møkk er relativt stor, til tross for en pris på 250 dollar, eller snaue 1600 kroner. Så lenge du og jeg og naboen kan bruke 25 000 kroner på en flat-TV, kan vi vel bruke 1600 kroner på en dinosaur-robot?

Kilde: Engadget og Wired