Livredder for ekstremister

Livredder for ekstremister

Nei, ikke for fundamentalister, men for de som gjør andre ekstreme ting.

Publisert

Kan den norske redningstjenesten nå fortsette å spille klespoker på venterommet sitt neste gang en fjellklatrer eller basehopper trår feil?

Nja. Med Life Bag vil beinbruddene fortsatt florere, men hodet vil forhåpentligvis være tryggere.

Kjappis.

Life Bag er strengt tatt utviklet for alpinister og andre vintersportsutøvere som befinner seg i områder der snøskred er like sannsynlig som spritoverflod på et after ski-party.

Ryggsekken ser flat og ulykkelig ut før ulykken er ute (tenk Nicole Richie før hun ble gravid), men trekk i håndtaket på høyre skulderreima og airbagen blir blåst opp til full størrelse på usle tre sekunder (tenk Nicole Richie etter hun ble gravid - like etter).

Refill.

Hendelen som utløser gassampullene kan gjemmes bort slik at du ikke plutselig har en kjempehette over hodet idet du raser nedover utforbakken.

Redningsredskapet veier bare 1.3 kilo, og har et luftvolum på 150 liter. Sekken fungerer også som backpack, med lagringsplass på tre liter.

Luftsylindrene kan enkelt fylles på ny av forhandlere eller det produsenten kaller "profesjonelle". Er det de samme som står på hjørnet og tilbyr meg billige, russiske Rolex-kopier i helgene? Sikkert.

Prisen er ikke kjent. Underholdningsverdien hvis du tar den på deg på kino er absolutt kjent.

Kilde: Besportier

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer