Litt sterkere enn en trusestrikk

Litt sterkere enn en trusestrikk

Strikkhopping flyttet til det aller ytterste - og høyeste.

Publisert

Strikkhopping har aldri vært for pyser eller de med høydeskrekk, og det har blitt enda mindre for dem etter at noen bestemte seg for at det er mulig hoppe fra toppen av et kinesisk kjempetårn.

Videoen under er ikke for de som blir svimle av å stå på tå.

Pionéerarbeid.

Den første som kastet seg utenfor kinesiske Macau Tower var strikkhopp-pioneeren AJ Hackett. Det finnes én veldig god grunn til at det var en person som visste hva han gjorde som hoppet først - tårnet er vanvittige tohundreogtrettitre (233) meter høyt.

Det tilsvarer rundt 61 etasjer hvis du liker å sammenlikne høyder med skyskrapere, og det er nesten overflødig å si at opplevelsen skal være skremmende unik.

Vindsikring.

Strikkhopp- og ekstremsportentusiaster vil av videoen se at hoppet ikke skjer ved hjelp av bare én strikk, slik det er vanlig. Hoppet foregår veldig nær tårnveggen - rundt 10 meter unna - og hopperen geleides derfor gjennom fallet ved hjelp av en styrevaier.

Likevel, det betyr ikke at du skjærer gjennom lufta i krabbefart. Dette går like radig unna som et vanlig strikkhopp, og for et amatør-redigert bevis på det skal du trykke PLAY på videoen under.

Sigtseeing.

Macau Tower er den tiende høyeste frittstående tårnstrukturen i verden, og den åttende høyeste i Asia. Den har tre høyhastighetsheiser på utsiden, og tilbyr en rekke underholdningsaktiviteter både i høyden og på bakken.

Den mest imponerende aktiviteten som ikke involverer strikker er muligheten for enestående sightseeing utover Zhuhai-området. Ettersom en beveger seg på en plattform på utsiden blir alle utstyrt med seler og sikkerhetslenker, i tilfelle vinden plutselig blir litt for kraftig, eller du, som vanlig, snubler i dine egne bein fordi du trodde du så en tjuekroning som noen andre norske turister hadde mista.

Her er videoen. Hold deg fast.

Mer galskap her!

Kilde: Geekologie

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer