Liten promilletester

Med denne lille alko-testeren festet til beltet tok vi med oss jobben på byen.

Med en promillegrense på 0,2 er det ikke til å komme i fra at det er en del av oss som av og til lurer på når vi kan sette oss i bilen dagen derpå.

LES OGSÅ:

Selv kjører vi nulltoleranse og venter til vi er er skråsikre på at vi er på riktig side av grensen, men er du blant dem som hiver deg ut i trafikken dagen derpå i den tro at du er helt kjørbar, så er denne lille alkotesteren midt i blinken:

Vi tipper nemlig at også du vil bli overrasket over hvor ekstremt lite som skal til før 0,2 lampa lyser - og da bør du altså definitivt la bilen stå.

Slik virker den:

Det første du gjør er å resette testeren ved å holde knappen inne, for så å vente i 5 sekunder. Deretter er det bare å gjøre som damen på bildet; blåse mot alko-testeren inntil lampene lyser og dommen er falt.

Resultatet får du nemlig umiddelbart og leses av på de tre lampene, som lyser opp avhengig av om du er klar til å kjøre, har over 0.2 eller om du har over 0.5 i promille.

Vi prøvde selv alkotesteren dagen derpå, og bare så det er sagt: Det ble toget til jobben den dagen...

Prisen er 159 kroner hos Plix.no, en liten pris å betale for deg som trenger en praktisk påminnelse om hvor LANG tid det faktisk tar før en bedre middag med cognac er ute av kroppen.